Dietat, veçanërisht dietat e modës,   mund të shqetësojnë sistemet e trupit tuaj, metabolizmin dhe nivelet e sheqerit në gjak deri në një pikë ku, jo vetëm që nuk jeni në gjendje të humbni peshë aq lehtë, por po dëmtoni shëndetin dhe mirëqenien tuaj. 

Është vlerësuar se rreth 85% e grave vuajnë nga celuliti, dhe është deri në rreth 95% në mbi të tridhjetat. Celuliti përbëhet nga qeliza yndyrore lundruese të lira, të cilat shtrihen vetëm nën sipërfaqen e lëkurës. Kjo lëkurë portokalli bëhet e dukshme kur indi lidhor që mban lëkurën dhe muskujt së bashku, zhvillon një shtresë të kësaj yndyre të zbehtë në mes.  

Kjo yndyrë grumbullohet dhe zgjerohet, duke u shtyrë kundër lëkurës, duke i dhënë celulitit pamjen e tij me gunga. Po – është aq e tmerrshme sa tingëllon. Studimet kanë treguar se mungesa e vazhdueshme e gjumit mund të çojë në një rritje të prodhimit të kortizolit në trup në një shkallë alarmante, gjë që mund të shkaktojë trazira të qelizave yndyrore të lundrueshme të lirë. Nga ana tjetër, kjo shkakton një rritje të yndyrës së trupit, e cila në mënyrë të pashmangshme lejon që celuliti të shfaqet. 

Sistemi limfatik i cili largon mbetjet toksike të trupit dhe ndihmon për të mbajtur nën kontroll prodhimin e celulitit, thuhet se është më aktiv gjatë gjumit. 

Por ka pjesë të tjera të jetës sonë ku, plotësisht pa e ditur dhe pa bërë ndonjë ndryshim real në rutinën tonë të rregullt, ne po dëmtojmë shëndetin tonë dhe aftësinë tonë për të reduktuar sasinë e yndyrës në trup. Althea’s Body largon toksinat dhe yndyrën tuaj, si pasojë redukton celulitin. 

 Megjithatë, përfitimet e gjumit të duhur janë të shumta dhe të dokumentuara mirë: • Kujtesa më e mprehtë  

• Inflamacion i reduktuar  

• Më shumë kreativitet  

• Nivele më të larta të performancës fizike  

• Nota më të mira  

• Rritja e vëmendjes  

• Më pak stres  

• Jetëgjatësi më e gjatë 

Gjumi ju ndihmon të humbni më shumë yndyrë dhe celulit 

Ekziston një përfitim i gjumit që është hulumtuar dhe dokumentuar vetëm kohët e fundit. Dhe ka rruge të rëndësishme për këdo që përpiqet të humbasë yndyrën si një mënyrë për të përmirësuar pamjen e celulitit, një rrugë është xheli Althea’s body. Një studim u krye në Universitetin e Çikagos për të ekzaminuar efektet e humbjes së gjumit tek pjesëmarrësit mbipeshë dhe obezë, marrja e kalorive të të cilëve u reduktua në 90% të asaj që ata kishin nevojë për të mbajtur peshën e tyre pa ushtruar.  

Pjesëmarrësit kaluan nëpër dy periudha studimi nga dy javë secila; njëra ku flinin sasinë e rekomanduar, ose rreth 7,5 orë në natë, dhe tjetra ku flinin vetëm 5,5 orë në natë. Sipas gjetjeve të studimit, pjesëmarrësit humbën të njëjtën peshë nëse flinin apo jo një natë të plotë. Por kur dietistët flinin më gjatë, mbi 50% e humbjes së peshës së tyre ishte yndyrë. 

Për ata që u privuan nga gjumi, humbja e peshës ishte vetëm rreth 25% yndyrë. Është një tregues i qartë se marrja e sasisë së duhur të gjumit mund të dyfishojë sasinë e yndyrës që është pjesë e humbjes së përgjithshme të peshës. Yndyra është fjalë për fjalë shkaku themelor i celulitit. Nëse flini më shumë do të thotë që ju humbni më shumë yndyrë. Përdorimi I Althea’s body gjithashtu iu ndihmon në largimin dhe reduktimin e dukshëm te celulitit.