Gjatë muajve të ftohtë, trupi përpiqet të ruajë më shumë nxehtësi dhe dërgon më shumë gjak në organet në pjesën e mesme të trupit tuaj, si zemra, mushkëritë dhe organet e tretjes. Si rezultat, trupi juaj dërgon më pak gjak në këmbët, gjunjët, krahët, shpatullat dhe nyjet e tjera. Kjo rrjedhje e reduktuar e gjakut, nga ana tjetër, i bën enët e gjakut në nyje të ngushtohen, duke i bërë ato zona më të ashpra dhe më të ftohta, duke rezultuar në dhimbje dhe parehati.