Nëse keni psoriasis, ajo që hani dhe pini mund të bëjë një ndryshim në mënyrën se si ndiheni. Hani më shumë: zarzavate me gjethe të errëta,peshk,  drithëra,  vaj ulliri, fruta, fasule, arra, erëza dhe barishte.