Një studim në shkallë të gjerë për të ekzaminuar efektet e kafesë dhe çajit në RA zbuloi se pirja e tepërt e kafesë shoqërohej me një rrezik më të lartë të zhvillimit të dhimbjes se kyçeve.  Sipas studiuesve, çdo filxhan shtesë kafeje pa kafeinë në ditë rrit rrezikun për dhimbje kyçesh me 11 për qind.