Uji i nxehtë mund të sigurojë lehtësim të menjëhershëm të kruajtjes. Shumë njerëz me ekzemë raportojnë se uji shumë i nxehtë ndihet mirë në lëkurën e tyre dhe largon kruajtjen dhe inflamacionin. Kjo ndodh sepse uji i nxehtë mund të stimulojë nervat në lëkurën tuaj në një mënyrë që është e ngjashme me gërvishtjet.  Megjithatë, ndërsa uji i nxehtë mund të sigurojë lehtësim të menjëhershëm të simptomave, ka të ngjarë t’i përkeqësojë ato në afat të gjatë.