Konsumimi i kafeinës mund të ndikojë në shëndetin e venave tuaja, pavarësisht nëse tashmë keni venat me variçe ose jeni në rrezik për t’i zhvilluar ato.  Kafeina mund të ngushtojë enët e gjakut dhe të rrisë presionin e gjakut.Presioni i zgjatur dhe i ngritur i gjakut mund të shkaktojë tendosje të shtuar në venat tuaja.