Mos humbja e kilogramëve të tepërt mund të bëhet edhe më e dhimbshme për kyçet tuaja.  Lidhjet në gjysmën e poshtme të trupit tuaj – veçanërisht gjunjët dhe ijet – mbajnë pjesën më të madhe të peshës suaj. Kjo është arsyeja pse vitet e mbajtjes së peshës së tepërt kontribuojnë në dhimbje, ënjtje dhe ngurtësim të nyjeve.