Moti i ftohtë dhe rënia e flokëve 

Moti i ftohtë mund të jetë I ashper për lëkurën tuaj dhe kjo përfshin lëkurën e kokës. Ajo që ndikon në skalpin tuaj mund të ketë ndikim në flokët tuaj… kështu që moti i ftohtë mund të jetë I eger për flokët tuaj edhe pse vetë temperaturat nuk janë përgjegjëse. 

Të hutuar? Ashtu si me gjithçka që lidhet me rënien e flokëve, diskutimi për motin e ftohtë dhe flokët tuaj nuk është i thjeshtë apo edhe i qartë. Por është e rëndësishme t’i kushtoni vëmendje dhe të bëni gjithçka që mundeni për të mbrojtur flokët tuaj. 

A ndikon moti i ftohtë në flokët tuaj? 

Po dhe jo. Stilistët e flokëve sugjerojnë se ajri i ftohtë dhe i thatë mund të bëjë që kutikula të ngrihet, duke çuar në tharje edhe më të madhe. Flokët e thatë dhe të brishtë janë më të prirur ndaj thyerjes – kështu që mund të duket sikur po humbisni më shumë flokë. 

Hulumtimi sugjeron se vetë sezoni zakonisht nuk ndikon në rënien e flokëve. Në fakt, ne mund të përfitojmë nga moti më i ftohtë siç bëjnë kafshët. Ne mund të kemi një predispozitë evolucionare për t’i rritur flokët tanë në dimër. 

Por disa nga sjelljet tona dimërore mund të rrisin dëmtimin e flokëve dhe rënien e tyre pasuese. Pothuajse të gjithë janë të stresuar gjatë sezonit të festave të dimrit dhe se stresi mund të çojë në rënien e flokëve. Dhe atë gjë që bëni për të mbajtur kokën dhe flokët tuaj të ngrohtë? Mund të jetë më e keqja nga të gjitha.

Hulumtimet sugjerojnë se alopecia tërheqëse përkeqësohet në dimër. Mbajtja dhe heqja e mbulesave të ngushta të kokës, kapele, kapele dhe ndoshta edhe shalle mund të nxjerrin qime të shëndetshme… potencialisht duke çuar në rënie të flokëve. Kur kombinohet me efektin e tharjes së ajrit të dimrit dhe nxehtësisë së fryrë brenda ndërtesave, mund të përballeni me humbje të konsiderueshme të flokëve në muajt e motit të ftohtë. 

Si të kujdeseni për flokët tuaj në mot të ftohtë?  

Shumë nga këshillat për kujdesin e flokëve në mot të ftohtë janë saktësisht të njëjta me kujdesin për flokët në mot të ngrohtë: Sigurohuni që të hani siç duhet, të shmangni ndotjen dhe të përdorni produktet e duhura për flokët tuaj. 

Të ushqehesh siç duhet do të thotë shumë zarzavate me gjethe dhe yndyrna të shëndetshme nga gjëra të tilla si salmoni dhe arrat. Këto sigurojnë lëndët ushqyese për t’u rritur flokët tuaj. Atëherë duhet të siguroheni që të përdorni një hidratues të mirë të kokës, p.sh ju mund të përdorni maskën Dr. Jacob për të luftuar efektin e tharjes së erërave të dimrit dhe nxehtësisë së brendshme. 

Shampo më rrallë për të ruajtur vajrat natyralë në flokët tuaj dhe merrni parasysh kondicionerët e lënë për të ndihmuar në luftimin e ajrit të thatë dhe elektricitetit statik. Edhe diçka aq e thjeshtë si veshja e kapelës tuaj të preferuar me mëndafsh ose saten – pëlhura me më pak gjasa për t’u kapur dhe tërhequr nga flokët tuaj – mund të ndihmojë. 

Nëse po përballeni me rënie flokësh gjatë stinës së dimrit, atëherë duhet të merrni hapa për ta trajtuar atë, Dr. Jacob është një serum që ndihmon flokët të rigjenerohen dhe të rriten, ndaj ju mund ta përdorni për të trajtuar rënien e flokëve tuaj.