Këto janë ushqimet që duhet të shmangni nëse keni myk në lëkurë:Djathërat,  konservuesit,  alkooli,  kafeina dhe stimulues të tjerë,  çokollate,  frutat,  ushqimet glutenoze,  ushqime pikante, arra,  kërpudha,  erëza,  sheqerna, mjaltë dhe shurupe,  uthull.