6 punë të zakonshme që mund të rrisin shanset për të zhvilluar simptoma të venave me variçe:  Punonjësit e shërbimit ushqimor punonjësit e zyrës,   shitesit,  punonjësit e kujdesit shëndetësor,  stjuardesa,  mësuesit dhe edukatorët e tjerë.