Për të marrë rezultatet më të mira dhe për të parandaluar përhapjen e infeksionit në zona të tjera të trupit tuaj, dermatologët rekomandojnë si vijon:  Trajtoni zonën për aq kohë sa rekomandohet, mbajeni zonën e infektuar të pastër dhe të thatë, kur pastroni zonën me infeksionin, lani zonën(t) e prekura dhe thajini ato (ato) me një peshqir të pastër, ndryshoni rrobat tuaja, duke përfshirë të brendshme dhe çorape, çdo ditë, bëni dush pas stërvitjes, dezinfektoni ose hidhni jashtë sendet e infektuara, nëse keni këmbë atleti, do të dëshironi të hidhni të gjitha këpucët.