Shumë raste të infeksioneve kërpudhore mund të gjurmohen nga higjiena e dobët ose pakujdesia me gjëra të tilla si tharja e duhur pas një banje. Kjo për shkak se kërpudhat lulëzojnë në hapësira të lagështa dhe të lagështa. Për shembull, lloji i kërpudhave përgjegjës për një nga infeksionet kërpudhore më të zakonshme të lëkurës – krimbi i ziles, lulëzon aty ku lëkura juaj është e ngrohtë dhe e lagësht ose e djersitur.