Renia e flokeve është një fenomen i zakonshëm, dhe shume persona vuajne nga ky fenomen. Por a e keni menduar ndonjehere nese vendi ku jetoni, po iu shkakton renie flokesh? Me poshte do t iu rendisim se cilat vende ne bote, ku njerezit jane tullace dhe vuajne nga renia e flokeve. 

 
Republika Çeke 

Njerezit tullace jane rreth 42.79%, Republika Çeke është vendi me njerezit me tullace në botë. 
 
Republika Çeke është vendi numër një në botë për mishin në dietën e përditshme sepse është një vend “i rëndë”! Populli çek jo vetëm që pëlqen të hajë mish, por gjithashtu pëlqen të ketë më pak perime dhe më shumë salca dhe përmbajtje të lartë kripe. Arsyeja kryesore e rrallimit të flokëve të meshkujve çekë, sipas ekspertëve, është se dieta e tyre nuk është shumë e shëndetshme, ata e duan mishin, supat e kripura dhe alkoolin, gjë që stimulon shumë flokët e tyre!  

Spanja 

Spanja renditet e dyta në botë me 42.60% dhe është gjithashtu një vend me një normë shumë të lartë tullaciteti. 
 
Si një vend i zhvilluar, Spanja ka cilësi të shkëlqyera uji dhe ushqim të shëndetshëm, dhe thuhet se spanjollët konsumojnë shumë vaj ulliri sepse cilësia e ujit është shumë e mirë, gjë që ka efekte të pakthyeshme negative në folikulat e flokëve me kalimin e kohës, kjo është arsyeja pse shkalla e tullacitetit është kaq e lartë.  

Gjermania 

Gjermania renditet e treta në botë me një normë tullace prej 41.24%. 
 
Gjermanët janë të rreptë dhe pragmatikë dhe punojnë me përpikëri, ndoshta sepse janë aq seriozë saqë qelizat e trurit të tyre vdesin në kërkimin për të kontribuar në punën e tyre dhe si të ruajnë rendin, në fund të fundit, mantra e tyre është Alles In Ordnung (gjithçka është në rregull)  

Britania 

Britania e Madhe eshte me  me një normë tullaciteti prej 39.23%
 
Kjo për shkak se uji i fortë përmban një grumbullim të mineraleve, të tilla si kalciumi dhe magnezi. Kjo krijon një film në flokë, duke e bërë të vështirë depërtimin e lagështirës. Si rezultat, flokët mbeten të thatë dhe të prirur për t’u thyer. Lërini këto çështje të pazgjidhura dhe kjo mund të çojë edhe në rënie të flokëve. 

 Shtetet e Bashkuara 

Shtetet e Bashkuara kane një normë tullace prej 39.04%. 
 
Amerikanët konsumojnë më shumë ushqime të pasura me sheqer dhe vaj, dhe dihet se amerikanët zakonisht marrin ilaçe të ëmbla, të cilat mund të ndikojnë në folikulat e flokëve të tyre në një farë mase. 

 Hollanda 

Hollanda ka një normë tullace prej 37.93%. 
 
Përveç tullacisë, Holanda ka një “më të mirën në botë”, domethënë, gjatësia mesatare e holandezëve është e para në botë, gjatësia mesatare e burrave arriti në 1.9 metra, lartësia mesatare e grave arriti në 1.7 metra, e njohur si ” Mbretëria e Gjigantëve”. Mund të jetë shumë e lartë, ushqimi nuk mund të furnizojë flokët, kështu që “tullac”.  

Kanadaja 

Kanadaja ka një normë tullace prej 37.42%. 
 
Ritmi i jetës në Kanada është shumë i ngadaltë, i qetë dhe i rehatshëm. Kjo mund të lidhet me vendndodhjen gjeografike, shumica e Kanadasë i përket klimës së butë halore, temperatura është e ulët, klima është e ftohtë, qarkullimi i trupit të njeriut është i ngadalshëm, shkalla metabolike është e ulët, pastaj ka më shumë emigrantë, shumica e ata janë britanikë, francezë, gjermanë dhe vende të tjera me prejardhje, shkalla e tullacitetit gjithashtu mori gjenetik.  

Sipas studimeve keto vende kane dhe njerezit tullace dhe ato qe vuajne nga renia e flokeve me te shumte, sepse dhe nuk perdorin suplemente dhe serume qe mbrojne dhe rigjenrojne floket, ( sic eshte serumi Dr. Jacob

Gjithsesi duhet te kuptojme qe jo gjithmone vendi ku jetoni eshte shkaktari i renies se flokeve, renia e flokeve ka shume shkaktare te tjere. Gjithsesi jetesa ne keto vende, mund t iu shkaktoje renie flokesh. Ndaj specialistet e fushes sugjerojne qe pavarsisht vendi ku jetoni, mos hiqni dore nga kujdesi per floket tuaj, trajtojini ato me maska dhe serume te ndryshme( nje serum qe ndihmon kunder renies se flokeve eshte Dr. Jacob). Dhe duhet te keni parasysh qe vendi ku jetoni mund te kete nje problematike qe iu shkakton renie flokesh. Dhe duhet te kuptoni qe nese ndonje nga problematikat e mesiperme ndodhen ne vndin tuaj atehere ia ku e keni nje shkaktar te renies se flokeve tuaj.