Kombinimi i nxehtësisë dhe lagështisë mund të jetë terapeutik, per psoriazen duke reduktuar si thatësinë sipërfaqësore ashtu edhe kruajtjen e lëkurës. Pacientët duhet të jenë të kujdesshëm për të shmangur djegien nga dielli dhe të përdorin një krem me spektër të gjerë dielli nëse presin të marrin më shumë se pesëmbëdhjetë minuta rrezet e diellit direkte.