Dafina, është një lloj peme me gjelbërim të përhershëm në rajonin e Mesdheut që është përdorur për qëllime mjekësore me shekuj. Besohet se gjethet e pemës përmbajnë komponime me veti medicinale, duke përfshirë eukaliptolin, i cili është treguar se ka efekte anti-inflamatore dhe antimikrobike.

Studime te shumta kane treguar se dafina eshte nje një trajtim efektiv për humbjen e flokëve, i njohur gjithashtu si alopecia. Një studim i botuar në Journal of Ethnopharmacology zbuloi se një zgjidhje aktuale që përmban ekstrakt dafine ishte efektive në nxitjen e rritjes së flokëve . Një studim tjetër i botuar në Journal of Dermatological Treatment zbuloi se një shampo që përmban ekstrakt dafine ishte efektiv në reduktimin e rënies së flokëve dhe rritjen e densitetit të flokëve , nje produkt qe permban ekstraktin e dafines ne perberjen e tij dhe iu ndihmon kunder renies se flokeve eshte serumi DR. JACOB.

I përsosur për nxitjen e rritjes së flokëve, vaji esencial i gjetheve të dafinës ndihmon në forcimin e flokëve të brishtë për të parandaluar humbjen e tepërt të flokëve. Stimulues për lëkurën e kokës, nxit rritjen e flokëve duke përmirësuar butësisht forcën e folikulave për rritje më të madhe të flokëve. 
 

Këto studime tregojne se dafina ka disa përfitime të mundshme për parandalimin e rënies së flokëve. Një përfitim i mundshëm jane vetitë e saj anti-inflamatore, të cilat mund të ndihmojnë në reduktimin e inflamacionit në lëkurën e kokës dhe promovimin e rritjes së shëndetshme të flokëve. Përveç kësaj, dafina ka veti antimikrobike, të cilat mund të ndihmojnë në vrasjen e baktereve dhe mikroorganizmave të tjerë që mund të shkaktojnë infeksione të kokës dhe të kontribuojnë në rënien e flokëve. 

Si përfundim, dafina eshte një ilaç natyral i mundshëm për parandalimin e rënies së flokëve për shkak të vetive të saj anti-inflamatore dhe antimikrobike dhe ka nje ndikim te madh kunder renies se flokeve.