Ndërsa mitra juaj rritet, ajo ushtron presion në venën e madhe në anën e djathtë të trupit tuaj , e cila rrit presionin në venat e këmbës.  Dhe kur jeni shtatzënë, sasia e gjakut në trupin tuaj rritet, duke shtuar ngarkesën në venat tuaja.  Shumë gra fillimisht zhvillojnë venat me variçe – ose zbulojnë se ato përkeqësohen – gjatë shtatzënisë.