Moti më i ftohtë nuk është gjithmonë i keq për venat me variçe. Kur temperaturat ulen, venat shtrëngohen, duke lejuar rrjedhjen dhe qarkullimin më të mirë të gjakut. Rrjedhimisht, mund të përjetoni një ulje të ënjtjes dhe ngërçeve gjatë dimrit; duhet të nënkuptojë më pak ngërçe dhe kyçe të ënjtura.