Stresi ngre presionin e gjakut. Me rritjen e presionit të gjakut, rritet edhe tensioni në muret dhe valvulat e venave tuaja. Nëse keni një fillim të papritur stresi ose stres të zgjatur, kjo mund të ndikojë në venat tuaja, madje duke i penguar ato që të pompojnë gjakun siç duhet.