Rritja e infeksioneve mykotike gjatë verës është për shkak të kushteve të motit të nxehtë dhe të lagësht dhe djersitjes së tepërt. Një mjedis i nxehtë do të inkurajojë rritjen e kërpudhave, dhe për këtë arsye tharja e lëkurës dhe skuqjet e nxehtësisë me gjemba shfaqen më shumë.