Për të ndihmuar në zvogëlimin e simptomave dhe për të marrë një lehtësim shumë të nevojshëm te dhimbjes se kyceve tuaja: Mbajini kyçet në lëvizje, mbani një peshë të shëndetshme, akull,  përdorni qetësuesit e dhimbjeve me mençuri,mbështillini kycet, punoni me një terapist fizik, konsideroni trajtime alternative, kryeni një ndërhyrje kirurgjikale.