Shkenca nuk ka krijuar një lidhje të caktuar midis konsumit të kafeinës dhe ashpërsisë ose përkeqësimit të simptomave.  Disa të sëmurë zbulojnë se reduktimi i kafeinës si pjesë e një përmirësimi të përgjithshëm në dietën e tyre mund të ndihmojë simptomat, ndërsa të tjerë preferojnë të kënaqin kafenë e tyre në mëngjes. Varet nga ajo që funksionon për ju. Nëse gjeni se kafeina është një shkaktar, atëherë është mirë ta shmangni atë.