Stresi sot konsidrohet si problem I cdo sëmundjeje, përfshirë këtu dhe varicet. Stresi mund të përforcojë simptomat e variçeve. Kur ne stresohemi, presioni I gjakut rritet dhe enët tona të gjakut dobëesohen, duke përkeqësuar kështu më shumë gjendjen e variçeve tuaja. Në këtë mënyrë gjendja juaj mund të përkeqësohet dhe shërimi bëhet më I vështirë. 

Pavarsisht që variçet dhe trajtimet për to duken gjëra të pamundura në vetvete, ju nuk duhet të shqetësoheni dhe as te dekurajoheni. Në kohët e sotme janë zbuluar kaq mënyra që trajtojnë dhe shërojnë edhe variçet. 

Për t iu dhënë sugjerimet dhe këshillat tona, ju lutem na shkruani për gjendjen tuaj dhe na tregoni më shumë detaje. 

Pergjigje nga dermatologu