Trupi prodhon natyrshëm acid hialuronik, i cili ndihmon në lubrifikimin e indeve tona. Ai luan një rol në shëndetin e lëkurës, shërimin e plagëve, forcën e kockave dhe shumë sisteme apo funksione të tjera trupore. 
Acidi hialuronik, i njohur gjithashtu si hialuronan, është një substancë e pastër që prodhohet natyrshëm nga trupi juaj. 
Sasitë më të mëdha të tij gjenden në lëkurën tuaj, indin lidhor dhe sytë. 
Funksioni i tij kryesor është të mbajë ujin për t’i mbajtur indet tuaja të lubrifikuara dhe të lagështa. 
 
 
Këtu janë përfitimet e mbështetura shkencërisht nga marrja e acidit hialuronik.  

 Lekure me e shendetshme 

Suplementet e acidit hialuronik, ( nje suplement i tille eshte dhe Iuvenisi) mund ta ndihmojnë lëkurën tuaj të duket dhe të ndihet më elastike. 
 
Acidi hialuronik është një përbërës që gjendet natyrshëm në lëkurë, ku lidhet me ujin për të ndihmuar në ruajtjen e lagështirës  

Megjithatë, procesi natyror i plakjes dhe ekspozimi ndaj gjërave si rrezatimi ultravjollcë nga dielli, tymi i duhanit dhe ndotja mund të ulin sasinë e tij në lëkurë  
Marrja e suplementeve të acidit hialuronik, ( sic eshte Iuvenisi) mund të parandalojë këtë rënie duke i dhënë trupit tuaj sasi shtesë për t’u përfshirë në lëkurë. 
Lëkura e hidratuar gjithashtu redukton shfaqjen e rrudhave 
Kur aplikohet në sipërfaqen e lëkurës, serumet e acidit hialuronik, ( nje nga keto serume eshte dhe Iuvenisi) mund të reduktojnë rrudhat, skuqjen dhe dermatitin 
Mund të përshpejtojë shërimin e plagëve

Acidi hialuronik gjithashtu luan një rol kyç në shërimin e plagëve. 
 
Është natyrshëm i pranishëm në lëkurë, por përqendrimet e tij rriten kur ka dëmtime që kanë nevojë për riparim. 
 
Acidi hialuronik ndihmon plagët të shërohen më shpejt duke rregulluar nivelet e inflamacionit dhe duke sinjalizuar trupin të ndërtojë më shumë enë gjaku në zonën e dëmtuar  
Acidi hialuronik gjithashtu ka veti antibakteriale, kështu që mund të ndihmojë në zvogëlimin e rrezikut të infeksionit kur aplikohet drejtpërdrejt në plagë të hapura. 
Për më tepër, është efektiv në reduktimin e sëmundjeve të mishrave të dhëmbëve, përshpejtimin e shërimit pas operacionit të dhëmbëve dhe eliminimin e ulcerave kur përdoret në mënyrë topike në gojë  

Megjithatë, duke qenë se suplementet orale rrisin nivelet e acidit hialuronik që gjendet në lëkurë, është e arsyeshme të dyshohet se ato mund të ofrojnë ndonjë përfitim. Lehtësoni dhimbjet e kyçeve duke i mbajtur kockat të lubrifikuara.

Zbut simptomat e refluksit acid 
Hulumtimet e reja tregojnë se suplementet e acidit hialuronik mund të ndihmojnë në reduktimin e simptomave të refluksit të acidit. 
 
Kur ndodh refluksi i acidit, përmbajtja e stomakut rikthehet në fyt, duke shkaktuar dhimbje dhe dëmtim të shtresës së brendshme të ezofagut 
Acidi hialuronik mund të ndihmojë në zbutjen e rreshtimit të dëmtuar të ezofagut dhe përshpejtimin e procesit të rikuperimit. 


 Zbut strukturën e lëkurës 
Kur një person përjeton ndryshime në lëkurën e tij, mund të ketë një ndikim negativ psikosocial. Kjo mund të ndodhë gjatë procesit të plakjes. 
 
Një studim i vjetër i besuar zbuloi se acidi hialuronik mund të ndihmojë në zvogëlimin e vrazhdësisë së lëkurës së një personi dhe në rritjen e elasticitetit të lëkurës. 

Meqenëse acidi hialuronik është i shkëlqyeshëm në mbajtjen e lagështirës, ​​ai shpesh përdoret për të trajtuar syrin e thatë. 

Pikat e syve që përmbajnë 0.2-0.4% acid hialuronik janë treguar se reduktojnë simptomat e syrit të thatë dhe përmirësojnë shëndetin e syve  
Lentet e kontaktit që përmbajnë acid hialuronik me çlirim të ngadaltë po zhvillohen gjithashtu si një trajtim i mundshëm për syrin e thatë. 

 
 Përveç kësaj, pikat e syve të acidit hialuronik përdoren shpesh gjatë operacionit në sy për të reduktuar inflamacionin dhe për të përshpejtuar shërimin e plagëve. 
Ndërsa aplikimi i tyre direkt në sy është treguar se redukton simptomat e syrit të thatë dhe përmirëson shëndetin e përgjithshëm të syve, është e paqartë nëse suplementet orale kanë të njëjtat efekte.