Dhe ndërsa mund të jetë e rehatshme dhe ndonjëherë edhe e pashmangshme për shkak të punës në tavolinë, ose në zyrë mund të çojë në një sërë problemesh shëndetësore dhe madje të kontribuojë në formimin e celulitit. 

Ndonëse nuk ka asgjë të keqe të kesh celulit, mund ta parandalosh nëse dëshiron.  

Këtu janë disa këshilla nga zonja Kate Shapland, bashkë-themeluese e Legology, një markë britanike që fokusohet në kujdesin e këmbëve tuaja dhe zhbërjen e dëmit që mund të shkaktojë puna në tavolinë në pamjen e tyre. 

Ajo tha: “Çështjet vaskulare, thatësia dhe fryrja dhe mbajtja e lëngjeve janë vetëm disa nga problemet nga të cilat vuajnë gratë, për të mos përmendur lodhjen e takave të larta. Kushdo që ka punuar ndonjëherë në një dysheme dyqani ose salloni do të dijë për dhimbjet dhe dhimbjet e këmbëve. . 

“Doja të zhvilloja një linjë produktesh për këmbët me performancë të lartë që trajtonte të gjitha këto çështje, jo vetëm celulitin. Unë dua që gratë të ndihen më të lehta, më energjike dhe pozitive nga këmbët lart.”  

Si kontribuon në formimin e celulitit puna në zyre ose ulur? 

Duke na mbajtur ne joaktive. Celuliti nuk është domosdoshmërisht një çështje yndyre – nuk duhet të jeni mbipeshë për të pasur celulit. Është mënyra se si lëngu i mbajtur, i cili është mbledhur rreth qelizave yndyrore në zona si kofshët dhe krahët, shtrembëron pamjen e sipërme të lëkurës. 

Trajtimi i celulitit nuk ka të bëjë domosdoshmërisht me uljen e yndyrës, por me përmirësimin e rrjedhjes. Kjo varet nga sistemi ynë limfatik, sistemi i qarkullimit të gjakut që largon mbeturinat nga trupi ynë. 

Gjëja që duhet mbajtur mend është se sistemi funksionon vetëm kur lëvizni. Pra, nëse jeni ulur gjatë gjithë ditës në një tavolinë, ajo nuk lëviz, dhe kjo është kur ju mbani lëng që i bën këmbët të rëndohen dhe shkakton celulit. 

Nëse dita juaj e punës përbëhet kryesisht nga shikimi në një ekran me pak ose aspak lëvizje gjatë gjithë ditës, mund të jeni në rrezik për një sërë sfidash shëndetësore (celuliti është një prej tyre). Por ndryshimet e vogla në sjellje mund të bëjnë një rrugë të gjatë.

Cilat janë disa nga shkaqet e tjera të celulitit?

Mund të shkaktohet nga aktiviteti hormonal, i cili mund të rrisë peshën dhe mbajtjen e lëngjeve. Dieta mund të jetë një kontribues nëse hani/pini shumë ushqime acidike (kafe, karbohidrate, sheqer) dhe nuk e metabolizoni mirë atë sepse sistemi juaj limfatik është i ngadaltë për shkak të pasivitetit. 

Çfare mund të bëjmë nëse kemi një punë që qëndrojmë ulur? 

Lëvizni këmbët ndërsa jeni ulur në tryezën tuaj ose në aeroplan. Rrotulloni kyçet tuaja, drejtoni dhe përkulni këmbët, rrotulloni një top tenisi nën shputën e këmbëve tuaja. 

Ngrihuni dhe ecni rregullisht – lart e poshtë një korridor avioni, ngjitni shkallët, rreth kopshtit, shtoni 10 minuta në shëtitjen tuaj të përditshme të qenve ose shkoni për të notuar. Përdorni xhelin Althea’s Body për të trajtuar celulitin dhe për të tonifikuar muskujt e trupit tuaj. 

A ka ndonjë mënyrë parandalimi për celulitin?

Bëhuni aktiv dhe bëni masazhe të rregullta. Nëse tashmë keni celulit atëherë ne ju rekomandojmë të përdorni xhelin Althea’ s Body që përmban kafeinën përbërsin më aktiv kundër luftës me celulitin.