Është një besim i fortë në betejën kundër celulitit: humbni peshë dhe do të ndihmoni të shpëtoni nga efekti i “lëvozhgës së portokallit”. Por hulumtimi i publikuar dje sugjeroi se numërimi i kalorive dhe mohimi i çokollatës – larg përmirësimit të situatës – mund ta përkeqësojnë celulitin për disa. 

Gratë që ishin dukshëm mbipeshë dukeshin më mirë pasi kishin humbur shumë yndyrë shtesë. Por ishin gratë që kishin më pak probleme ato që ishin më të rrezikuara për ta përkeqësuar problemin. Nëse po kërkoni nëj zgjidhje për problemin tuaj dhe për të mos qenë të rrezikuar në përkqësimin e celulitit, ne ju këshillojmë Althea’s Body me përbërs aktiv, kafeinën që redukton ndjeshëm celulitin. 

Hulumtimi, i botuar në Plastic and Reconstructive Surgery, revista zyrtare mjekësore e Shoqatës Amerikane të Kirurgëve Plastikë, bazohet në një studim të 29 grave që u regjistruan në programet e mbikqyrjes mjekësore për humbje peshe. Këto përfshinin vakte me pak yndyrë dhe masën ekstreme të kirurgjisë bariatrike, të tilla si bypass-i i stomakut dhe brezi i stomakut. 

 Shtatëmbëdhjetë nga këta pacientë (58%) pësuan një përmirësim në pamjen e celulitit të tyre, por nëntë (31%) panë se gjendja e tyre u përkeqësua. Pacientët me përmirësimet më të mëdha ishin ata që humbën më shumë peshë dhe ulën përqindjen e yndyrës në kofshë. Ata gjithashtu kishin një indeks më të lartë të masës trupore (BMI) në fillim dhe celulit më të rëndë. 

Pacientët, celuliti i të cilëve u përkeqësua, filluan me një BMI “dukshëm” më të ulët, humbën sasi më të vogla të peshës dhe nuk patën ndryshim në përqindjen e yndyrës në kofshë. 

Ata, lëkura e të cilëve u bë më e lirshme pas humbjes së peshës – duke humbur elasticitetin e saj – gjithashtu kishin celulit më të keq. Humbja mesatare e peshës ishte 13.8 kg (30.5 lb). Studimi arriti në përfundimin se humbja e peshës kishte “efekte të ndryshueshme” në shfaqjen e celulitit. 

John Kitzmiller, një kirurg plastik dhe bashkëautor i studimit, tha: “Përafërsisht 85% e grave janë të prekura nga celuliti. Celuliti nuk është specifik për njerëzit me mbipeshë, por pesha e tepërt mund të përkeqësojë gjendjen. Për ta shmangur këtë rrezik, ju mund të filloni të përdorni Althea’s Body  

Megjithëse pamja e celulitit u zvogëlua për shumicën e pacientëve, humbja e peshës nuk e çrrënjosi plotësisht gjendjen. Gropëzat duket se janë tipare të përhershme që zvogëlohen në thellësi kur hiqen kilogramët.” 

Simon Withey, një kirurg plastik konsulent me London Plastic Surgery Associates, tha se studimi dukej se tregonte se elasticiteti i lëkurës luajti një rol në shfaqjen e celulitit. Ai shtoi se pamja dalluese e zbehtë mund të prekë edhe gratë e dobëta. “Të gjithë janë paksa të ndryshëm në mënyrën se si i prek celuliti. Disa njerëz e marrin atë sepse janë mbipeshë; disa njerëz janë të predispozuar gjenetikisht,” tha ai 

Femrat marrin celulit – është një fakt i jetës për gati 90 për qind të të gjitha grave në një moment të jetës së tyre – edhe ato që përndryshe janë në formë dhe të shëndetshme. Ndërsa celuliti nuk paraqet ndonjë rrezik për shëndetin dhe shumica e mjekëve e konsiderojnë atë krejtësisht normal, shumica e grave e konsiderojnë atë shumë jo tërheqës. Sado i zakonshëm që është celuliti, ka gjithashtu një sasi të madhe dezinformatash atje se si të shpëtojmë prej tij. Humbja e peshës vetëm nuk funksionon ndaj ju mund te filloni përdorimin e xhelit Althea’s Body për te larguar celulitin. 

Shumë gra që humbin peshë mund të tregojnë një përmirësim në pamjen e celulitit, por për të tjerat gjendja në fakt përkeqësohet. Përmirësimet e dukshme janë zakonisht më të mëdha tek gratë që janë më mbipeshë në fillim dhe kanë raste veçanërisht të rënda të celulitit. Për shkak se pamja me gropëza të celulitit shkaktohet nga tendosja e qelizave yndyrore ndaj indit lidhës, humbja e një përqindje të konsiderueshme të yndyrës trupore do të lehtësojë natyrshëm pamjen e celulitit. 

Ngrënia e një diete të ekuilibruar dhe të pasur me bimë mund të zvogëlojë inflamacionin në të gjithë trupin tuaj dhe t’ju ndihmojë të mbani një peshë të shëndetshme. Qëndrimi i hidratuar është jetik; Pirja e ujit dhe ngrënia e shumë ushqimeve të freskëta me përmbajtje të lartë uji do të ndihmojnë gjithashtu në mbajtjen e atyre indeve lidhës të fortë dhe të zhdërvjellët. 

Humbja e peshës dhe mbajtja e një trupi të shëndetshëm kërkon përpjekje dhe vendosmëri për shumë gra – duke përfshirë një program trajtimesh endermologjike në atë plan është pjesa e lehtë, mund te përfshini dhe përdorimin e Althea’s Body.