Ky studim interesant nuk rekomandon që të gjithë ne të shtojmë peshë me qëllim, por tregon se yndyra në kofshë mund të ndihmojë në parandalimin e goditjeve dhe demencës. Këtu janë të gjitha detajet.  

Trupat e femrave dhe të meshkujve kanë secili të njëjtin grup (shumicën e) organeve, por forma e një personi ndryshon në varësi të nivelit dhe përqindjes së yndyrës në secilin dhe të gjithë. Disa njerëz kanë ijë ose kofshë të gjera, të tjerë mund të kenë yndyrë në bark, disa mund të kenë celulit, të tjerë mund të jenë të hollë, disa kanë krahë të trashë dhe të tjerë këmbë të mëdha. 

Një studim i ri zbuloi kohët e fundit se si yndyra shtesë në kofshë dhe celuliti mund të jenë të mira për shëndetin tuaj. 

Kjo është në kontrast të plotë me besimin e zakonshëm se yndyra e tepërt lidhet me një rrezik në rritje të sëmundjeve të zemrës, diabetit të tipit 2, goditjes në tru ose sëmundjeve të arterieve koronare. 

Sipas ekspertëve nga Gjeorgjia në SHBA, gratë që grumbullojnë yndyrë rreth ijeve, kofshëve dhe të pasmeve, mbrohen më mirë nga goditjet në tru dhe demencë. Në një studim të botuar në revistën Diabetes, ekspertët zbuluan se yndyra nënlëkurore (nën lëkurë) që shkakton celulit mund të ofrojë mbrojtje kundër çrregullimeve të lidhura me inflamacionin.  

Testet në minj treguan se kjo yndyrë nënlëkurore mbron nga çrregullimet e lidhura me inflamacionin, përfshirë sëmundjet e zemrës. Studiuesit zbuluan se minjtë femra me nivele të larta të këtij lloji yndyre kanë nivele më të ulëta të inflamacionit të trurit sesa minjtë meshkuj. Kur femrat iu nënshtruan liposuksionit, d.m.th thithej dhjami, u rritën nivelet e inflamacionit. Por celuliti është dhe një problem estetik, kështu që mund të përdorni Althea’s Body për ta trajtuar atë. 

Si mund të mbrohej yndyra nga sëmundjet? 

Ekspertët nuk janë të sigurt pse yndyra nënlëkurore duket se ka veti mbrojtëse, por studimet e mëparshme e kanë lidhur atë me hormonin seksual estrogjen, i cili vepron si një anti-inflamator natyral. 

Është e rëndësishme të sqarohet se studimi nuk sugjeron që gratë duhet të shtojnë peshë me qëllim, sepse shumë studime tregojnë se obeziteti mund të rrisë rrezikun e kushteve kronike si çmenduria, goditjet në tru dhe sëmundjet e zemrës.n Ndaj për ta reduktuar dhe larguar përdorni Althea’s Body që përmban kafeinë që njihet si një nga armiqtë kryesorë të celulitit. 

Megjithatë, patjetër që mund të relaksoheni kur të shihni kofshët tuaja të lëvizin.