Moti i ftohtë mund të ketë një ndikim të madh në celulitin, një gjendje që ndikon në pamjen e lëkurës në kofshët, ijet dhe vithet. Celuliti shkaktohet nga një kombinim faktorësh, duke përfshirë gjenetikën, ndryshimet hormonale dhe zgjedhjet e stilit të jetesës, të tilla si dieta dhe stërvitja. Moti i ftohtë mund të përkeqësojë shfaqjen e celulitit në disa mënyra. 

Tharje e lëkurës 

Së pari, moti i ftohtë mund të shkaktojë tharjen e lëkurës, gjë që mund ta bëjë më të theksuar pamjen e celulitit. Temperaturat e ftohta gjithashtu mund të shkaktojnë ngushtim të enëve të gjakut, duke reduktuar qarkullimin në zonat e prekura. Kjo mund të çojë në një grumbullim të lëngjeve në qeliza, gjë që mund ta bëjë celulitin të duket më i dukshëm. 

Trupi përmban më shumë yndyrë

Për më tepër, moti i ftohtë mund të bëjë që trupi të mbajë më shumë yndyrë, gjë që mund të kontribuojë në shfaqjen e celulitit. Kur trupi është i ekspozuar ndaj temperaturave të ftohta, ai kalon në modalitetin e mbijetesës dhe fillon të ruajë më shumë yndyrë si një mënyrë për të mbajtur ngrohtë. Kjo mund ta bëjë celulitin të duket më i theksuar. 

Ngushtim I enëve të gjakut 

Moti i ftohtë mund të shkaktojë ngushtimin e enëve të gjakut, duke reduktuar qarkullimin dhe potencialisht duke e bërë pamjen e celulitit më të dukshme.   

 Moti i ftohtë gjithashtu mund të bëjë që trupi të mbajë më shumë ujë, gjë që mund ta bëjë celulitin të duket më i theksuar. Për më tepër, gjatë muajve të dimrit, njerëzit priren të kalojnë më shumë kohë në ambiente të mbyllura dhe mund të jenë më pak aktivë, gjë që mund të kontribuojë në shtimin e peshës dhe shfaqjen e celulitit. 

Ndërsa disa njerëz mund të vërejnë një rritje të shfaqjes së celulitit gjatë muajve të dimrit, nuk ka asnjë provë që sugjeron se moti i ftohtë shkakton celulitin ose se ai mund të trajtohet ose parandalohet duke shmangur motin e ftohtë, por xheli Althea’s Body mund te jetë një metodë e mirë për të trajtuar celulitin, pasi ka formulë efektive nga kombinimi i ingredienteve natyral.

Për të luftuar efektet e motit të ftohtë në celulit, është e rëndësishme të mbani një dietë të shëndetshme dhe të ushtroni rregullisht. Ngrënia e një diete të pasur me fruta, perime dhe proteina pa yndyrë mund të ndihmojë në uljen e shfaqjes së celulitit. Përveç kësaj, ushtrimet e rregullta, të tilla si stërvitje kardio dhe forca, mund të ndihmojnë në tonifikimin e muskujve në zonat e prekura dhe zvogëlimin e shfaqjes së celulitit. 

Është gjithashtu e rëndësishme të mbani lëkurën të hidratuar gjatë motit të ftohtë. Kjo mund të bëhet duke pirë shumë ujë dhe duke përdorur produkte hidratuese në zonat e prekura. 

Si përmbledhje, moti i ftohtë mund të ketë një ndikim të rëndësishëm në celulitin. Thatësia e lëkurës, qarkullimi i kufizuar i gjakut dhe mbajtja e yndyrës mund të kontribuojnë në shfaqjen e celulitit. Për të luftuar efektet e motit të ftohtë në celulit, është e rëndësishme të mbani një dietë të shëndetshme dhe të ushtroni rregullisht, të mbani lëkurën të hidratuar dhe të përdorni produkte hidratuese, xheli Althea’s Body eleminon celulitin, tonifikon muskujt dhe ju ndihmon për të mbajtur lëkurën tuaj të hidratuar.

Një mënyrë tjetër efektive për të reduktuar shfaqjen e celulitit gjatë motit të ftohtë është përdorimi i kremrave dhe vajrave të ditës që përmbajnë përbërës të njohur për të synuar celulitin, si kafeina, retinoli dhe ekstrakti i algave. Këta përbërës mund të ndihmojnë në përmirësimin e qarkullimit, reduktimin e inflamacionit dhe forcimin e lëkurës, duke e bërë celulitin më pak të dukshëm. Xheli Althea’s Body në përmbajtj e të tij ka kafeinë, që ka një efekt kaq të madh ndaj celulitit dhe ndër të tjera ka dhe portokall të hidhur, vaj bajamesh dhe përbërës të tjerë që luftojnë celulitin.

Një tjetër mundësi është të provoni të masazhoni zonat e prekura. Masazhimi i lëkurës mund të ndihmojë në përmirësimin e qarkullimit të gjakut dhe zvogëlimin e shfaqjes së celulitit. Kjo mund të bëhet duke përdorur një furçë të thatë, një furçë masazhi, apo edhe një top tenisi. 

Është gjithashtu e rëndësishme të vishni rroba të ngrohta që nuk janë të ngushta për të shmangur kufizimin e rrjedhjes së gjakut. Veshja e rrobave të ngushta mund të shkaktojë ngushtimin e enëve të gjakut, duke reduktuar qarkullimin dhe duke e bërë celulitin më të dukshëm. 

Përveç kësaj, është e rëndësishme të ruani një mënyrë jetese të shëndetshme duke shmangur duhanin, konsumimin e tepërt të alkoolit dhe duke qëndruar larg ushqimeve të përpunuara, pasi të gjithë këta faktorë mund të kontribuojnë në shfaqjen e celulitit.