Variçet janë zgjerimet e përdredhura të venave sipërfaqësore të gjymtyrëve të poshtme. Ka disa faktorë që çojnë në shfaqjen e tyre. Ato duken tepër te vështira për tu larguar dhe ndikojnë edhe nga ana estetike keq. Disa nga faktorët më kryesorë janë: 

Mosha 

Gjinia 

Qëndrimi ulur ose në këmbë për shumë gjatë. 

Por gjendja juaj nuk është një gjendje e pashpresë. Me zhvillimet që po ndodhin sot në shoqëri cdo gjë mund të ndryshojë edhe gjendja juaj që duket e pashpresë. 

Ne nuk e dimë se cili faktorë ka ndikuar në shfaqjen e variçeve tek ju, por ju mund të na tregoni më shumë për gjendjen tuaj dhe ne do t iu dërgojmë sugjerimet tona. 

Pergjigje nga dermatologu