Më shumë se gjysma e të gjithë të rriturve në Shtetet e Bashkuara pinë të paktën një pije alkoolike në javë. Dhe ndërsa nuk ka asgjë të keqe me pijen e herëpashershme,  mund të ketë pasoja . Për shumë njerëz që vuajnë nga dhimbje kyçesh, simptomat e tyre mund të lidhen drejtpërdrejt në konsumimin e alkoolit. Por si mund të shkaktojë alkooli dhimbje kyçesh kur njerëzit e kanë pirë për mijëra vjet? Vazhdoni të lexoni për të mësuar rreth inflamacionit të lidhur me alkoolin, dhimbjeve të kyçeve dhe më shumë! 

Efektet e alkoolit ne inflamacion 

Të gjithë e dinë se alkooli vepron si një depresant kur hyn në qarkullimin e gjakut, duke ndikuar në funksionet e trupit tuaj. Megjithatë, ai gjithashtu e varfëron trupin tuaj me ujë dhe lëndë ushqyese, gjë që nga ana tjetër rrit inflamacionin. Ky inflamacion i përkeqësuar në trup mund të lidhet drejtpërdrejt me dhimbjen e kyçeve. 

Keqkuptime per konsumimin ealkoolit dhe lehtesimin e dhimbjeve  

Përpara se t’i përgjigjemi pyetjes se a mund të shkaktojë alkooli dhimbje kyçesh, është e rëndësishme të theksohet se njerëzit e kanë përdorur alkoolin si një formë qetësimi të dhimbjes për mijëra vjet, dhe është dëshmuar të jetë efektiv në reduktimin e dhimbjes si tek njerëzit ashtu edhe tek kafshët, duke qetesuar sistemin nervor qendror. Por pavarësisht kësaj, ekspertët nuk e rekomandojnë praktikën pasi mund të rrisë rrezikun për probleme të tjera shëndetësore. Njerëzit me dhimbje kronike duhet të jenë veçanërisht të kujdesshëm ndaj përdorimit të alkoolit si një formë lehtësimi të dhimbjes, sepse marrja e tepërt mund të çojë në varësi. Për të qetësuar dhimbjen e kyçeve, sot ekzsitojnë kaq shumë mënyra, një mënyrë është nëpërmjet xhelit Osein+ që trajton dhimbjen e kyçeve. 

Rreziqe te tjera te alkoolit 

Përzierja e alkoolit dhe ilaçeve 

Nëse po përpiqeni të menaxhoni dhimbjet ekstreme /ose kronike pa e tepruar me alkoolin, gjasat janë që do të përpiqeni të plotësoni pirjen e alkoolit me ilaçe kundër dhimbjeve pa recetë ose me recetë. Por përzierja e disa ilaçeve me alkoolin mund të shkaktojë probleme serioze shëndetësore si dështimi i mëlçisë ose gjakderdhja gastrike. Ndaj është e këshillueshme që për të trajtuar dhimbjen e kyçeve tuaj, të përdorni produktet e duhura, mbase jo ilaçe kokërr, ne sugjerojmë xhelin Ossein+ për kyçet tuaj. 

Tejkalim I konsumimit te tij 

Shumica e njerëzve nuk ndihen shumë në lehtësimin e dhimbjeve me alkool derisa të pinë doza që tejkalojnë rekomandimet për konsum të moderuar ditor. Dhe për shkak se përfundimisht do të zhvilloni një tolerancë ndaj alkoolit, mund të ndjeni nevojën për të rritur marrjen tuaj për të arritur të njëjtat rezultate. Kjo mund të çojë në varësi, helmim nga alkooli, apo edhe rritje të dhimbjes. Konsumimi i alkoolit gjithashtu mund të përkeqësojë simptomat e dikujt me një gjendje para-ekzistuese që shkakton dhimbje kyçesh. Këtu janë disa sëmundje dhe sëmundje që dihet se shkaktojnë dhimbje, ënjtje dhe inflamacion të kyçeve: 

Sëmundjet autoimune (sëmundja celiac, lupus, artriti reumatoid) 

Sëmundjet autoimune si lupusi, dhe artriti reumatoid (RA) bëjnë që sistemi juaj imunitar të kthehet në vetvete dhe të sulmojë indet e shëndetshme. Për shkak se konsumimi i alkoolit mund të ndikojë negativisht në sistemin tuaj imunitar, ai mund të përkeqësojë këto kushte dhe si pasojë të rrisë ashpërsinë e simptomave. 

Përdhesi 

Dihet se përdhesi shkaktohet nga ushqimet dhe pijet me përmbajtje të lartë purine. Këtu përfshihen disa lloje ushqimesh deti, mish të kuq, ushqime të ëmbla me sheqer dhe pije alkoolike. Birra dhe pijet e distiluara janë veçanërisht të lidhura me sulmet e shtuara të përdhes. 

Fibromialgjia 

Megjithëse fibromialgjia nuk ka një shkak të caktuar të identifikuar, hulumtimet tregojnë se përdoruesit e alkoolit kanë më shumë gjasa të përjetojnë simptoma të përkeqësuara. 

Osteoartriti (artriti inflamator) 

Ndryshe nga artriti reumatoid, ky lloj artriti nuk është një sëmundje autoimune; kjo formë e zakonshme e artritit është në fakt një çrregullim degjenerues i kyçeve që ndodh si rezultat i një ndarje të kërcit në trup. Inflamacioni potencialisht mund të përkeqësojë dhimbjen e artritit. 

A mund ta perkeqesoje alkooli dhimbjene kyceve? 

a pikëpamje të kundërta nëse dikush me artrit duhet të konsumojë apo jo alkool dhe në çfarë shkalle. Disa kërkime sugjerojnë se një gotë verë e herëpashershme ose një litër birrë mund të ndihmojë në parandalimin e zhvillimit të artritit me efektet e tyre anti-inflamatore. Megjithatë, pasi tashmë keni artrit, pirja e alkoolit ka më shumë dobësi sesa përfitime. Edhe sasitë e vogla të alkoolit mund të shkaktojnë probleme serioze. Nëse keni shqetësime, flisni me mjekun tuaj për të dalluar nëse është apo jo e sigurt për ju të konsumoni alkool. 

 Sa mire eshte per personat me dhimbje kycesh te konsumojne aklool? 

 Nuk ka një sasi të caktuar të konsumit të rekomanduar të alkoolit nëse vuani nga dhimbje kyçesh. Ka elementë të ndryshëm që duhen marrë në konsideratë, duke përfshirë shkakun e dhimbjes së kyçeve dhe mënyrën se si trupi juaj reagon kur pini një pije. Informoni mjekun tuaj për çdo reagim ose simptomë të dukshme në mënyrë që ata të përcaktojnë kursin më të mirë të veprimit për ju.