Anketa Kombetare e kafes Zagat tregon se numri mesatar kombëtar ditor i pijeve të kafesë të konsumuara është 2.1 për person. Por si ndikon kafeja ne lekuren tuaj? 

Estetistja,  Jillian Wright thotë se kafeina dehidraton trupin tonë dhe kështu shkakton grumbullim toksik, inflamacion dhe humbje kolagjeni. Secili prej këtyre efekteve shkakton akne, skuqje dhe rrudha. 
 Nje studim  tregon se kafeina ngadalëson procesin e shërimit të plagëve dhe përshpejton plakjen e lëkurës tuaj. Studiuesit zbuluan se ekspozimi ndaj kafeinës redukton kolagjenin e saposintetizuar në qelizat e lëkurës tuaj. Pra, sa më shumë kafeinë të konsumoni, aq më shumë plaket lëkura juaj. 

Shumica e produkteve me kafeinë, si çaji dhe kafeja, shoqërohen gjithashtu shpesh me produkte qumështi dhe sheqer. Shumë studime tregojnë se sheqeri plak lëkurën tuaj përmes një procesi natyror të quajtur glikacion. Studiuesit rekomandojne qe personat qe e perdorin shume sheqerin duhet te perdorin serumet qe luftojne plakjen e lekures(IUVENIS eshte nje serum qe lufton plakjen e fytyres).

Por te gjithe e dime qe kafeja eshte bere nje nevoje ne kohet e sotme, ndaj e vetmja zgjidhje mbetet perkujdesja ndaj lekures suaj. Produktet e ndryshme qe mbrojne lekuren jane zgjidhja, (si produkti IUVENIS_)