Pyetja e lexuesit: Kam dëgjuar se rrezitja mund të largojë celulitin. A eshte e vertete? Nëse jo, si mund të shpëtoj prej tij? 

Përgjigja : Celuliti është, për ta thënë thjesht, thjesht yndyrë. Më shumë se 85% e grave në të gjithë botën mund të pretendojnë pronësinë e të paktën disa qelizave të celulitit. Nga ana tjetër, meshkujt duket se nuk preken shpesh prej saj. 

Dallimi midis qelizave yndyrore të zakonshme dhe qelizave yndyrore të celulitit qëndron në pamjen e tyre nën lëkurë. Celuliti mendohet se shkaktohet nga një kombinim i hormoneve (domethënë estrogjenit) dhe fiziologjisë (indet lidhëse mbi celulitin nuk formojnë një sipërfaqe të lëmuar). Celuliti nuk është shenjë e sëmundjes fizike. Për sa i përket shëndetit tonë, është i padëmshëm. Por tekstura e saj e zbehtë dhe e pabarabartë mund të shkaktojë një shqetësim të madh emocional për gratë, veçanërisht duke pasur parasysh luftën e bukurisë kundër celulitit që vazhdon të ndërtojë shpejtësi. 

Meqenëse celuliti është kryesisht një çështje gjenetike, nuk ka asnjë metodë me të cilën mund ta eliminojmë plotësisht celulitin. Megjithatë, disa gjëra mund të ndihmojnë për të zvogëluar pamjen e saj, xheli Althea’s Body ndihmon në reduktimin e celulitit, në një mënyrë të dukshme.

Një nga ato gjëra ndodh të jetë lëkura e nxirë. Por, përpara se të hidhni kremin kundër diellit dhe të shkoni në plazh, kuptoni se është nuanca më e errët e lëkurës së nxirë ajo që redukton pamjen e celulitit dhe jo vetë akti i nxijes.  

Lëkura e errët tenton të maskojë strukturën e sipërfaqes më shumë sesa lëkura më e lehtë. Përveç kësaj, dëmtimi nga dielli zvogëlon elasticitetin e lëkurës, gjë që në fakt mund të përkeqësojë shfaqjen e celulitit. 

Nëse dëshironi një pamje të nxirë për të kamufluar celulitin, përdorni produkte për rrezitje me spërkatje ose fërkim. Këto metoda do t’ju japin lëkurë të nxirë pa rrezikuar efektet e dëmshme të ekspozimit të zgjatur në diell. Neutrogena dhe Coppertone shesin shumë variacione vetë-rrezitëse që prodhojnë nxirje me pamje natyrale (jo portokalli). Mos harroni të provoni një copë të vogël të lëkurës me produktin përpara se ta përdorni në të gjithë trupin tuaj në mënyrë që të siguroheni që të merrni ngjyrën që dëshironi. 

Përveç përdorimit të vetë-rrezitësve, mbajtja e një diete të shëndetshme dhe ushtrimet e rregullta mund të ndihmojnë në uljen e shfaqjes së celulitit. Fatkeqësisht, humbja e peshës nuk do të thotë domosdoshmërisht se do të humbni të gjithë celulitin pasi trupi juaj nuk synon qelizat specifike të yndyrës kur bëni dietë. Për shembull, nuk mund të filloni një rutinë ushtrimesh dhe të zgjidhni të humbni tre kilogramë në mënyrë specifike nga ijet tuaja. Është e njëjta gjë me celulitin. Edhe femrat shumë të dobëta luftojnë për të hequr qafe celulitin. 

Megjithatë, humbja e peshës në përgjithësi do të ndihmojë në uljen e sasisë së përgjithshme të yndyrës dhe kjo, nga ana tjetër, zvogëlon një pjesë të celulitit që shfaqet vetëm nën lëkurën tuaj. Te qendruarit te mirë-hidratuar, mbajtja e ushqimeve të shëndetshme dhe të shëndetshme dhe fillimi i një regjimi të rregullt ushtrimesh mund të ndihmojnë në pakësimin e shfaqjes së celulitit. 

Sa i përket kremrave dhe procedurave të zakonshme kundër celulitit, Althea’s Body është një produkt efikas.  

Althea’s body përmban si përbërës aktiv, vajin e bajames, kafeinën, limonin jeshil që kanë ndikim të madh dhe reduktojnë dukshëm celulitin.