Kur trajtoni një infeksion të mykut, është e rëndësishme të përdorni një ilaç kundër mykut , nej u sugjerojmë të merrni kremin anti-myk Origolabs . Për të marrë rezultatet më të mira dhe për të parandaluar përhapjen e infeksionit në zona të tjera të trupit tuaj, dermatologët rekomandojnë si vijon: 

Trajtoni zonën për aq kohë sa rekomandohet. Mjekësia kundër mykut mund të funksionojë shpejt. Ju mund të shihni pastrim ose të mos ndjeni më simptoma brenda disa ditësh. Origolabs është një krem që fillon të japë rezulate shpejt në lëkurën tuaj. 

Nëse kjo ndodh, ju duhet të trajtoni zonën për aq kohë sa ju rekomandon dermatologu. Nëse jeni duke trajtuar me një ilaç që keni blerë pa recetë, trajtojeni për aq kohë sa thuhet në udhëzime. Per te trajtuar cdo infeksion te mykut ne lekuren tuaj, ju mund të përdorni kremin anti- myk Origolabs, që trajton dhe largon infeksionet mykotike në lëkurën tuaj. 

Duke e trajtuar mykun për aq kohë sa rekomandohet, ju ndihmoni të siguroheni që si të mos rishfaqet disa javë pasi të keni ndërprerë trajtimin e tij. 

Pasi të keni prekur zonën me infeksionin e mykut, lani duart përpara se të prekni një zonë tjetër të trupit tuaj. Prekja ose gërvishtja e zonës me infeksionin dhe më pas prekja e një zone tjetër mund të përhapë ate nga një pjesë e trupit tuaj në tjetrën. Larja e mirë e duarve mund të ndihmojë në parandalimin e kësaj. 

Mbajeni zonën e infektuar të pastër dhe të thatë. Kërpudhat që shkaktojnë myk lulëzojnë në zona të ngrohta dhe me lagështi, kështu që ju dëshironi ta mbani zonën të pastër dhe të thatë. 

Kur pastroni zonën me infeksionin, lani zonën(t) e prekura dhe thajini ato (ato) me një peshqir të pastër. Përdorni një tjetër peshqir të pastër për të tharë pjesët e tjera të trupit tuaj. Përpara se t’i përdorni përsëri këto peshqirë, lajini ato në ujë të nxehtë dhe me gaz. 

Për ta mbajtur zonën të thatë, shmangni veshjen e rrobave, çorapeve dhe këpucëve që ju bëjnë të djersitni.  Nëse keni këmbën e atletit dhe krimbin e ziles në duart tuaja, është e rëndësishme të trajtoni si këmbët ashtu edhe duart. Nëse trajtoni vetëm një zonë, do të keni ende një infeksion të mykut. Infeksioni mund të përhapet shpejt përsëri në zona të tjera. 

Për shkak se ne disa raste infeksioni I mykut është shumë ngjitës, ju mund ta përhapni edhe te njerëzit e tjerë. 

Ndryshoni rrobat tuaja, duke përfshirë të brendshme dhe çorape, çdo ditë. Lani rrobat përpara se t’i vishni përsëri. Kjo përfshin rrobat që vishni për të ushtruar. 

Bëni dush pas stërvitjes. Kërpudhat lulëzojnë në zona me lagështi dhe të ngrohta. Ju dëshironi të lani djersën dhe ta mbani zonën të thatë. 

Shmangni ndarjen e peshqirëve dhe sendeve të tjera personale. Ju mund ta përhapni lehtësisht infeksionin mykotik te të tjerët duke ndarë peshqirë, kapele, krehër dhe sende të tjera personale. Kërpudhat mund të mbijetojnë në objekte për një kohë të gjatë. 

Vishni tanga dushi ose këpucë të papërshkueshme nga uji në dhomat e zhveshjes, dushet që përdorin të tjerët dhe zonat e pishinës. Nëse keni këmbë atleti, kjo ndihmon në parandalimin e përhapjes së saj te të tjerët. Gjithashtu ju jep një mbrojtje nëse dikush tjetër ka infeksion mykotik. Dezinfektoni ose hidhni jashtë sendet e infektuara. Kërpudhat që shkaktojnë krimbin mund të mbijetojnë për një kohë të gjatë. 

Për të shmangur ri-infektimin e vetes me sende të infektuara, duhet të lani rrobat, peshqirët dhe shtratin që përdorni gjatë kohës që keni grimcë. Sigurohuni që të lani gjithçka në ujë të nxehtë dhe me sapun. 

Nëse keni këmbë atleti, do të dëshironi të hidhni të gjitha këpucët dhe këpucët e tjera që keni veshur para se të filloni trajtimin. Nëse nuk duroni të hidhni këpucët, mund t’i dezinfektoni ato duke përdorur një dezinfektues këpucësh me rreze ultraviolet (UV) ose dollap ozoni, të cilin mund ta blini në internet. 

Dezinfektimi i sendeve është gjithashtu i rëndësishëm sepse nëse vazhdoni të përdorni një send të infektuar, trajtimi mund të mos funksionojë.