Jock itch është një infeksion mykotik që është i zakonshëm. Mund t’ju shkaktojë kruajtje në ijë dhe siklet në trup. 

 A jeni në rrezik më të lartë se normalja për të marrë Jock Itch?  

Zbuloni se kush është më i prirur për ta kapur atë dhe si të ulni rrezikun e marrjes së këtij infeksioni mykotik. 

 Çfarë është Jock Itch? 

Jock itch një infeksion i zakonshëm mykotik që është lehtësisht i trajtueshëm. Rezulton në një skuqje kruajtjeje që shpesh është në formë unaze. Ky lloj infeksioni i krimbit të ziles, i quajtur gjithashtu tinea cruris, prek pjesët e trupit ku lëkura është e ngrohtë dhe e lagësht, si pjesa e brendshme e kofshës dhe ijeve. Është shumë e zakonshme në mesin e atletëve meshkuj, të cilët nganjëherë quhen jocks, prandaj emri i këtij lloji të veçantë të infeksionit mykotik. 

Kush është në rrezik të lartë për Jock Itch? 

Disa njerëz janë më të prirur se të tjerët për të marrë kruarje nga gjiri. Këto përfshijnë sa vijon: 

Kushdo që djersitet shumë.

Ata që janë mbipeshë  

Ata që kanë tendencë për të marrë ekzemë (një gjendje inflamatore e lëkurës që shkakton kruajtje). Burrat

Të rinjtë/adoleshentët  

Ata që veshin të brendshme shumë të ngushta  

Ata që kanë sistemin imunitar të dobët  

Diabetikët 

Kërpudhat përhapen midis njerëzve përmes ndarjes së rrobave ose peshqirëve të kontaminuar. Pra, nëse i ndani këto me të tjerët, mund ta vini veten në rrezik të zhvillimit të Jock Itch

Jock Itch mund të zhvillohet gjithashtu nga një infeksion i këmbës së atletit pasi mund të përfshihet e njëjta kërpudhat. Nëse është kështu, ju gjithashtu mund të rrezikoni të merrni Jock Itch nëse ecni zbathur në dhomat e zhveshjes, palestrat, dhomat e zhveshjes në pishina ose banjat publike. 

Parandalimi i kruajtjes  nëse jeni në rrezik të lartë 

Ju mund të zvogëloni rrezikun e zhvillimit të Jock Itch nëse: 

Mbani lëkurën tuaj të pastër dhe të thatë, duke përdorur kremin anti-myk Origolabs. 

Ndërroni menjëherë rrobat e djersitura ose të lagura.

Mos i ndani peshqirët/veshjet me dikë tjetër  

Lani rrobat e brendshme dhe ndërrojini rregullisht

Shmangni veshjet/veshjet e brendshme tepër të ngushta

Trajtoni të gjitha infeksionet e tjera mykotike sa më shpejt që të jetë e mundur për të parandaluar përhapjen e tyre në kofshë/ije, duke përdorur kremin anti-myk origolabs.

Përdorni një pluhur të mirë për të reduktuar djersitjen/përthithjen lagështi.

Si të trajtoni infeksionet fungale 

Nëse keni Jock Itch ose ndonjë lloj tjetër infeksioni mykotik, është e rëndësishme ta trajtoni atë sa më shpejt të jetë e mundur, një mënyrë trajtimi është kremi kundër mykut Origolabs. Nëse nuk e bëni, mund të përhapet ose të përkeqësohet. Nëse nuk kujdeseni të përdorni medikamentin ose ilaçin antifungal lokal për të gjithë kohëzgjatjen e sugjeruar, mund të keni një kruarje të përsëritur ose infeksion tjetër fungale të përsëritur. 

Pra, si ta trajtoni një infeksion mykotik të lëkurës? 

 Një ilaç efektiv është përdorimi i një trajtimi antifungal lokal si një pluhur kundër kruajtjes ose krem antimykotik, si origolabs  Thjesht aplikojeni në lëkurën e prekur dhe duhet të ndjeni ndryshimin me aplikime të përsëritura, me kalimin e kohës. Ai lehtëson simptomat si kruajtje dhe skuqje, ndërsa ndalon rritjen e kërpudhave. Ky formulim sulmon membranën qelizore të kërpudhave, duke vrarë kërpudhat dhe duke përfshirë infeksionin.   

Hiqni qafe kruajtjen dhe shqetësimin e turpshëm që shoqërohet me kruajtjen e Jock duke e trajtuar sa më shpejt.