Shumë nga produktet tuaja të përditshme të kozmetikës përmbajnë kimikate të ashpra që mund të prishin funksionet e barrierës mbrojtëse të lëkurës tuaj, duke e bërë më të lehtë për patogjenët të hyjnë në lëkurën tuaj. Përdorimi i rregullt i grimit mund të shkaktojë efekte të ndryshme anësore, duke ndikuar në shëndetin dhe shkëlqimin natyral të lëkurës tuaj. 
 
Megjithatë, kjo nuk do të thotë se nuk mund të përdorni fare grim. 

 Nëse ndiqni disa zakone të shëndetshme grimi dhe zgjidhni produkte të përshtatshme për lëkurën dhe perdorni serume qe e mbrojne lekuren, ( sic eshte Iuvenisi),  mund të vazhdoni të vishni grim çdo ditë. Ia disa nga komplikacionet qe shkakton grimi ne lekuren e fytyres suaj. 

 Poret e bllokuara 

Nëse aplikoni rregullisht grim dhe e lini atë në lëkurë për një kohë të gjatë, ka gjasa që poret e lëkurës tuaj të bllokohen. Kjo nuk e lë lëkurën tuaj të marrë frymë, duke e bërë atë të prirur ndaj akneve, gungat dhe problemeve të tjera të lëkurës së fytyrës. Mund të vëreni edhe gunga rreth syve.  

Plakja e parakohshme 

Një nga gjërat e rëndësishme që bëni për të ruajtur shëndetin e lëkurës tuaj është ta mbroni atë nga dëmtimi i diellit. Kur harroni të aplikoni krem ​​kundër diellit përpara se të aplikoni grimin, ju e ekspozoni lëkurën tuaj ndaj dëmtimit të diellit. Lënia e grimit për një periudhë më të gjatë së bashku me dëmtimin e diellit mund të rezultojë në shenja të plakjes së parakohshme si rrudhat, linjat e holla dhe njollat ​​e moshës. Gjithashtu, kur nuk e hiqni grimin para se të flini, ai mund të hyjë në poret tuaja, të thyejë elastinën dhe të shkaktojë rrudha. Ndaj eshte mire qe te perdorni serume te keshilluar nga dermatologe per te mbrojtur fytyren tuaj nga rrudhat, (nje serum i tille eshte Iuvenisi
 
Lëkurë e thatë ose e yndyrshme 

Produktet e grimit që nuk i përshtaten llojit të lëkurës tuaj, mund ta bëjnë lëkurën tuaj më të thatë ose më të yndyrshme. Njerëzit me lëkurë të thatë mund të pësojnë thatësi ekstreme nëse përdorin kozmetikë që nuk janë të destinuara për llojin e lëkurës së tyre. Në mënyrë të ngjashme, ata me lëkurë të yndyrshme mund të pësojnë shumë prodhim vaji se zakonisht pas përdorimit të produkteve të gabuara. Shpërthimet mund të ndodhin për shkak të çekuilibrit hormonal, medikamenteve të caktuara, dietës së pahijshme etj. Por përdorimi i rregullt i kozmetikës mund të shtojë problemet tuaja dhe të shkaktojë shpërthime më të shpeshta. Ekspertët e lëkurës pajtohen se ata me lëkurë të prirur ndaj akneve duhet të kufizojnë përdorimin e grimit. Aplikimi i më pak grim mund të përmirësojë shëndetin e lëkurës tuaj dhe të zvogëlojë gjithashtu pikat e zeza. 

 Reaksion alergjik 

Ndërsa disa produkte kozmetikë duken të ngjashme, përbërësit ndryshojnë nga një markë në tjetrën. Produktet e formuluara me përbërës të butë nuk e dëmtojnë lëkurën tuaj. Megjithatë produktet me kimikate të dëmshme si parabeni  mund të shkaktoje reaksione alergjike. Nëse jeni alergjik ndaj përbërësve të caktuar, produkte të tilla mund ta përkeqësojnë atë. Ato mund ta bëjnë lëkurën tuaj të kruhet dhe të pakëndshme. 
 
Ndryshimet e ngjyrave 
Mbajtja e grimit çdo ditë ka efekte anësore, por gjumi me grim gjatë natës mund të dëmtojë lëkurën tuaj në një masë të madhe. Të krijuara për shkak të ndotjes dhe diellit, radikalet e lira mund të ndikojnë në kolagjenin duke dobësuar lëkurën tuaj dhe të çojnë në ndryshime në ngjyrën e lëkurës tuaj. Për shembull, kur buzëkuqët që qëndrojnë gjatë mbahen për më shumë se 10 orë, ato errësojnë ngjyrën e buzëve tuaja pasi përmbajnë përbërës që bllokojnë furnizimin me oksigjen në buzët tuaja. 

Infeksionet e syve 

Zona rreth syve dhe qepallës tuaj është e hollë dhe delikate. Ky është gjithashtu vendi ku përdorni kozmetikë si bazë, korrektor, rimel, eyeliner dhe bojë për vetulla. Çdo lloj irrituesi në përbërjen e syve tuaj mund të shkaktojë dëm të madh në sytë tuaj. Mund të çojë edhe në një infeksion të syrit. 
 
Administrata e Ushqimit dhe Barnave këshillon të kontrolloni përbërësit përpara se të përdorni ndonjë kozmetikë për sytë. Shmangni përdorimin e produkteve të dëmshme me bazë kimike. Produktet e make up-it të syve gjithashtu mund të shkaktojnë rrathë të errët, nëse nuk hiqen para gjumit ose nëse përdoren për një periudhë të gjatë kohore. 
 
Kanceri 
Kanceri i lëkurës është një nga kanceret më të zakonshme në botë. Sipas Fondacionit të Kancerit të Lëkurës , një nga 5 amerikanët kalon sëmundjen. Megjithatë, Shoqata Amerikane e Kancerit  ka vërtetuar gjithashtu se ka shumë pak prova për të përfunduar lidhjen e produkteve të kozmetikës me kancerin e lëkurës. Ndërsa nuk ka prova të mjaftueshme për të pretenduar korrelacionin, përbërësit si formaldehidi, katrani i qymyrit, arseniku, silici dhe kromi dihet se janë kancerogjenë.