Psoriaza përkeqësohet me afrimin e natës, duke shkaktuar acarim dhe kruajtje. Ja pse psoriaza përkeqësohet gjatë natës. Shumë prej jush përballen me shqetësimin absolut të përballjes me psoriazën e lëkurës, duke menaxhuar lëkurën me luspa dhe të thatë. Shpesh, kjo gjendje përkeqësohet gjatë natës, duke bërë që ju të hidheni vazhdimisht në shtrat dhe të zgjoheni për t’u prirur ndaj luspave të dhimbshme dhe kruarje në lëkurën tuaj. Përdorimi I Silki Skin, kremit që trajton psoriasis mund t iu ndihmojë të shmangni dhimbjen dhe kruajtjen nga psoriaza. 

Çfarë është psoriaza e lëkurës? 

Psoriasis është një gjendje autoimune që shkakton skuqje të lëkurës dhe çon në lëkurë me luspa dhe të thatë. Një simptomë e zakonshme e kësaj gjendjeje është kruarja dhe zhvillimi i lëkurës së krisur. Kjo gjendje shfaqet kur sistemi imunitar shkon në mbingarkesë, duke gjeneruar qeliza të reja të lëkurës, më shpejt se norma e zakonshme. Ky hipergjenerim i qelizave të lëkurës rezulton në zhvillimin e njollave, të cilat zakonisht janë të dhimbshme dhe kruajtëse. 

Sistemi imunitar bën që truri të besojë se lëkura juaj po inflamohet, duke ju bërë të gërvishteni dhe përkeqësoni më tej gjendjen dhe rrit rrezikun e infeksionit. 

Edhe pse nuk ka kurë për këtë gjendje, ka shumë mënyra për të menaxhuar ashpërsinë e simptomave dhe për të bërë një jetë relativisht të rehatshme. Megjithatë, një çështje që vazhdon mes të prekurve nga kjo gjendje është se shumë herë ajo përkeqësohet gjatë natës. 

Ja pse psoriaza përkeqësohet gjatë natës 

Ora e brendshme e trupit, duke i bërë qelizat e lëkurës të funksionojnë ndryshe në periudha të ndryshme të ditës, duke ndezur simptomat tuaja për arsyet e mëposhtme

1. Nivelet e pH të lëkurës janë acide 

Nivelet e pH të lëkurës bëhen më acide me afrimin e natës. Kjo mund të shkaktojë inflamacion, shpërthime dhe skuqje, duke çuar në siklet për njerëzit që kanë të bëjnë me psoriasis. Nivelet e balancuara të pH janë të rëndësishme për të ruajtur hidratimin dhe barrierën e lëkurës, për ruajtjen e shëndetit të saj. Një rritje në nivelet e acidit komprometon pengesën e lëkurës dhe shkakton dehidratim, duke çuar në përkeqësimin e psoriazës gjatë natës. Përdorimi I kremit Silki Skin para se të flini, do të iu ndihmojë të bëni një gjumë të qetë. 

2. Nuk jeni ndërruar në veshje komode 

Ne i kalojmë ditët duke veshur rroba të përshtatshme për punë ose për tubime shoqërore, edhe nëse ato ndodhin në internet. Nga mbrëmja vonë ose natën, në rast se nuk keni ndërruar rroba më të lirshme, më të rehatshme, që marrin frymë dhe të rehatshme, atëherë lëkura juaj mund të ketë qenë vazhdimisht me pëlhura që përkeqësojnë lëkurën e thatë dhe me luspa, duke shkaktuar dhimbje dhe kruajtje. Fakti që temperatura e trupit fillon të rritet me afrimin e natës, shton më tej shqetësimin dhe acarimin.  

3. Rritja e përhapjes së qelizave të lëkurës 

Gjatë natës, funksioni riparues i lëkurës, përhapja dhe përshkueshmëria e barrierave janë në nivelet më të larta. Psoriaza mund të shkaktojë që sasi të mëdha të qelizave të reja të shumohen dhe të mos derdhen kur ato dalin në sipërfaqen e lëkurës, duke shkaktuar shkallëzime dhe skuqje. 

4. Lëkura është e dehidratuar 

Lëkura juaj përjeton humbje të lagështisë dhe ujit gjatë natës pasi trupi humbet lëngjet dhe elektrolitet. Kjo shkakton lëkurë të thatë, e cila çon në kruajtje dhe acarim. Barriera e komprometuar e lëkurës shton gjithashtu shqetësimin e lëkurës sepse uji nuk mbahet për periudha kohore të përshtatshme në qelizat e lëkurës.