E keni vënë re ndonjëherë se si disa njerez thjesht duken te bekuar me rininë e përjetshme? E dini, Matthew Brodericks dhe George Clooneys të botës, të cilët nuk duken një ditë mbi 20, kur ne fakt po i mbushin të 50-at… Çfarë kanë ata që ne të tjerët nuk e kemi? A është një dietë e fshehtë kundër plakjes? A flenë ata në një dhomë hiperbarike? Ndoshta janë thjesht gjene të mira. Ose mbase ekziston një lidhje kundër plakjes dhe astrologjisë që mund të jetë më shumë se sa duket. 

 
 
Kundër plakjes dhe Astrologjia – Cila është lidhja

Ose, mund të jetë se ata kanë lindur nën një shenjë me fat – fjalë për fjalë. Përkrahësit e astrologjisë (e dini, zodiaku, pjesa “shenjë” e “cilës është shenja juaj?”), besojnë se shëndeti, vitaliteti dhe marrëdhënia jonë me universin janë të gjitha thelbësisht të lidhura me kohën e lindjeve tona dhe shtrirjen e planetët në ato momente specifike.  

12 Energjite 

Kundër plakjes dhe astrologjisë, arsyetimi është se njerëzit janë 12 qenie me dymbëdhjetë energji – një për çdo planet që përkthehet në 12 shenjat e zodiakut. Të 12 energjitë shërbejnë për funksione të ndryshme dhe punojnë së bashku për të ruajtur shëndetin dhe mirëqenien e trupit. Në qendër të energjive janë çakrat, që lidhen me gjëndrat kryesore të trupit të njeriut. 
 
Sistemi limpatik: anti-plakje dhe astrologji 

Nga këto gjëndra kryesore, ato me ndikimin më të madh në plakje përfshijnë sistemin limfatik (jetik për kullimin e toksinave), hipofizën (instrumentale në rritje dhe riparimin qelizor) dhe zemrën (qarkullimin, energjinë, frymëmarrjen). Në varësi të mënyrës se si i ushqejmë këto chakra dhe respektojmë ndikimin e universit tonë në trupat tanë, astrologët dhe praktikuesit e mjekësisë lindore të gjithë pohojnë se ne mund të shfrytëzojmë një fuqi të fshehur brenda secilit prej trupit tonë për të shëruar dhe parandaluar sëmundjet dhe për të luftuar efektet e plakjes.

Për të parë vetë lidhjen e astrologjisë dhe kundër plakjes, kërkoni për Spas Vedic (ose Ayurvedic) ose qendra Wellness. Astrologjia nuk e hedh poshte perdorimin e serumeve te ndryshme( si IUVENISI) per fytyren, por ajo mendon se rinia e fytyres shkon edhe me tej. 

Ju gjithashtu mund të kërkoni këshillën e një astrologu ose një trajneri personal të aftë për parimet e shërimit astrologjik. Nuk ka asnjë provë të dëshmuar se të qenit Virgjëreshë e bën një person më të ri se një Dashi, ndaj ju duhet te mos i neglizhoni produkte qe jane kunder rrudhave te fytyres( serumi Iuvenis p.sh), por nëse ka disa gjëra që një Demi mund të bëjë për të maksimizuar rininë e tij, ai do të ishte i gatshëm të mos e provonte. E njëjta gjë vlen edhe për ju, pavarësisht se në çfarë shenje keni lindur. Përfshini gjithashtu dietën Ayurvedic në stilin e jetës tuaj.