Pas ujit dhe aromës, glicerina është një nga përbërësit më të perdorur në kozmetikë. Është gjithashtu një përbërës kryesor në hidratuesit dhe locionet. Përdorimi i glicerinës në formën e saj të pastër po rritet në popullaritet.  

Studimet tregojnë se glicerina mund të ndikojë pozitivisht në lëkurën tuaj në disa mënyra. Serumi Iuvenis në përmbajtje të tij përmban glicerinë.  

Çfarë është glicerina? 

Glicerina, është një përbërës natyral që rrjedh nga vajrat bimore ose yndyrat shtazore. Eshte nje lëng i qartë, pa ngjyrë, pa erë dhe shurup me shije të ëmbël. 

Glicerina është, një lloj agjenti hidratues që tërheq ujin në shtresën e jashtme të lëkurës tuaj nga nivelet më të thella të lëkurës dhe ajrit. 

Në produktet e kujdesit të lëkurës, glicerina përdoret zakonisht me okluzivë, një lloj tjetër agjenti hidratues, për të bllokuar lagështinë që tërheq në lëkurë. 

Sipas një studimi të vitit 2021, glicerina është “hidratuesi më efektiv” i disponueshëm për të rritur hidratimin në shtresën e sipërme të lëkurës tuaj, në krahasim me shumë të tjerë, të njëjtin efekt kanë dhe produkte që e kanë atë në përmbajtje si serumi iuvenis, duke përfshirë: 

1.acidet alfa hidroksi, si acidi laktik dhe acidi glikolik 

2.acidi hialuronik( një tjetër përbërës ne serumin Iuvenis

3.propilen glikol dhe butilen glikol 

4.sorbitol 

A është glicerina e mirë për lëkurën tuaj? 

Shfaqja e glicerinës në produktet e kujdesit të lëkurës duket se është e garantuar, pasi ka një sërë përfitimesh që ajo sjell në lëkurën tuaj. 

Përfitimet e glicerinës për lëkurën 

Sipas Shoqatës Amerikane të Akademisë së Dermatologjisë, glicerina: 

1.hidraton shtresën e jashtme të lëkurës (stratum corneum) Hidratuesi Iuvenis ka në përmbajtje glicerinë dhe kryen të njëjtin funksion. 

2.përmirëson funksionin e barrierës së lëkurës 

3.ofrojnë mbrojtje kundër irrituesve të lëkurës 

4.përshpejton proceset e shërimit të plagëve 

5.lehtësimin e lëkurës së thatë 

6.mund të ndihmojë me psoriasis  

A ka efekte anësore përdorimi i glicerinës? 

Edhe pse nuk duket se ka shumë efekte anësore të raportuara, glicerina është një produkt natyral, kështu që ka gjithmonë potencial për një reaksion alergjik. 

Si ta përdorni glicerinën në fytyrë 

Nëse vendosni të përdorni glicerinë të holluar, sigurohuni që të mos e merrni atë në sytë dhe gojën tuaj. 

Fillimisht, shpëlajeni fytyrën me ujë të ftohtë. 

Vendosni glicerinë në një jastëk pambuku dhe fshijeni butësisht fytyrën tuaj. Ose ne sugjerojmë që të përdorni produkte që përmbajnë glicerinën në përbërje si serumi iuvenis 

A ka efekte anësore përdorimi i glicerinës? 

Edhe pse nuk duket se ka shumë efekte anësore të raportuara, glicerina është një produkt natyral, kështu që ka gjithmonë potencial për një reaksion alergjik. 

Glicerina më e mirë për lëkurën 

Ndërsa shfletoni internetin ose korridoret, mund të jeni të mbingarkuar nga numri i produkteve të glicerinës për të zgjedhur. Ndërsa disa marka mund të duken më të modës se të tjerat, është e rëndësishme të merrni llojin që reagon më mirë me llojin tuaj të veçantë të lëkurës. Mbani në mend se mund të mos jetë një nga markat më të njohura. 

Kur zgjidhni glicerinën më të mirë për lëkurën tuaj, merrni parasysh fillimisht bisedën me një dermatolog për të mësuar më shumë rreth llojit tuaj specifik të lëkurës dhe se cili produkt do të ishte më i miri. Një opsion është serumi Iuvenis, një produkt që sugjerohet nga shumë dermatologë dhe rekomandohet për probleme të plakjes, rrudhat kryesisht. 

  Është më e sigurt të konsideroni përdorimin e një produkti të pasur me glicerinë sesa të holloni formën e pastër.