shenjat e kancerit te gjirit

Shenjat e kancerit te gjirit jane te ndryshme ne njerez te ndryshem. Disa njerëz nuk kanë fare shenja ose simptoma.

Disa nga shenjat paralajmeruese te kancerit të gjirit janë:

  • Gungë e re në gji ose në sqetull (sqetull).
  • Trashja ose ënjtja e një pjese të gjirit.
  • Irritimi ose zbehja e lëkurës së gjirit.
  • Skuqje ose lëkurë e lëkundur në zonën e thithit ose në gji.
  • Tërheqja e thithit ose dhimbja në zonën e thithit.
  • Shkarkimi i thithkave përveç qumështit të gjirit, përfshirë gjakun.
  • Çdo ndryshim në madhësinë ose formën e gjirit.
  • Dhimbje në çdo zonë të gjirit.

Mbani në mend se këto shenja nga kanceri i gjirit mund të ndodhin me gjendje të tjera që nuk janë kancer.

Nëse keni ndonjë nga shenjat e kancerit te gjirit ose simptomë që ju shqetëson, sigurohuni që menjëherë të shihni mjekun tuaj.

Si te dalloni një gji normal nga shenjat e kancerit te gjirit?

Asnjë gji nuk është tipik. Ajo që është normale për ju mund të mos jetë normale për një grua tjetër. Shumica e grave thonë se gjinjtë e tyre ndjehen me gunga ose të pabarabarta. Mënyra se si duken dhe ndihen gjinjtë tuaj mund të ndikohet nga marrja e menstruacioneve, lindja e fëmijëve, humbja ose shtimi i peshës dhe marrja e disa ilaçeve. Gjinjtë gjithashtu priren të ndryshojnë kur plakeni. Për më shumë informacion, shikoni Ndryshimet dhe Kushtet e Gjirit të Institutit Kombëtar të Kancerit

Çfarë do të thotë gunga në gjoksin tim?

Shumë gjendje dhe shenjat e kancerit te gjirit mund të shkaktojnë gunga në gji, përfshirë kancerin. Por shumica e gungave të gjirit shkaktohen nga gjendje të tjera mjekësore. Dy shkaqet më të zakonshme të gungave të gjirit janë gjendja fibrokistike e gjirit dhe cistet. Gjendja fibrokistike shkakton ndryshime jo kanceroze në gji që mund t’i bëjë ata me gunga, të butë dhe të lënduar. Cistet janë qese të vogla të mbushura me lëng që mund të zhvillohen në gji.