Barbara nuk e kishte menduar kurrë në një milion vjet që një punë mund të shkaktonte simptoma të venave me variçe. Ajo ka qenë një kamariere ne nje restorant për më shumë se tre vjet tani dhe e pëlqen aq shumë sa që rrallë refuzon një ndërrim shtesë. Por problemi është se të gjitha ato ndërrime shtesë kërkojnë të qëndrojë në këmbë për disa orë në ditë. Venat në këmbët e saj kanë filluar të fryhen dhe të bëhen më të dukshme. Kohët e fundit, ajo ka përjetuar ënjtje dhe një ndjenjë të vazhdueshme dhimbjeje. Barbara nuk dëshiron të zvogëlojë orët, por siç shpjegoi doktori i saj, profesionet si shërbimi i ushqimit mund të çojnë në më shumë probleme nëse nuk menaxhohen siç duhet. 

Kur njerëzit mendojnë për rreziqet e zakonshme për venat me variçe, ata mendojnë për gjenetikën, peshën, mënyrën e jetesës së ulur dhe shtatzëninë. Megjithatë, rrallëherë ata e konsiderojnë rolin që luajnë punët e tyre. Të jesh kameriere është një gjë e madhe, por ka shumë pasoja të tjera që mund të kontribuojnë në simptomat e venave me variçe që janë edhe të shëmtuara dhe të dhimbshme. 

A po përjetoni simptoma të venave me variçe në punë? 

Sugjerohet të mos e anashkaloni dhe të flisni me një mjek ose të përdorni një produkt si xheli Alivio.

Ndjenja e dhimbjes ose e rëndë në këmbët tuaja 

Ënjtje e papritur ose e tepërt 

Ndjesi pulsimi dhe djegieje në këmbë dhe këmbë 

Dhimbje që përkeqësohet pas qëndrimit të gjatë në këmbë 

Ngërçet e muskujve 

Lëkura ju kruhet  

Mavijosje dhe njollë e lëkurës rreth venës me variçe 

Mos e injoroni dhimbjen e venave të këmbëve nga simptomat e venave me variçe  Nëse po ndjeni dhimbje të venave të këmbëve tuaja, atëherë duhet të filloni të përdorni një produkt që trajton venat me variçe, si xheli Alivio. 

Venat varikoze janë një gjendje shumë e zakonshme që prek rreth 25 milionë burra dhe gra në Shtetet e Bashkuara. Ato mund të fillojnë si vena merimangash të vogla dhe në dukje të padëmshme. Por problemet e venave mund të përparojnë në varësi të personit dhe faktorëve të përfshirë—si p.sh. të kesh një punë që kërkon që të qëndrosh ulur ose në këmbë për periudha të gjata. Venat varikoze, në veçanti, shkaktohen zakonisht nga mosfunksionimi dhe dëmtimi i valvulave në venat e pjeses së poshtme të trupit. Gjaku rrjedh përpara dhe prapa në drejtim të gabuar (refluks). Ky ndryshim i rrjedhës çon në grumbullimin e gjakut të mbështetur, gjë që bën që venat të fryhen, shtrihen dhe zmadhohen. 

Dhe besoni apo jo, puna juaj mund t’i përkeqësojë këto simptoma. Nëse keni një punë që ju kërkon të kaloni pjesën më të madhe të kohës tuaj ulur ose në këmbë, graviteti fillon dhe rrit shanset që gjaku të grumbullohet në ekstremitetet tuaja të poshtme. Për më tepër, muskujt tuaj joaktivë nuk po ndihmojnë për të lëvizur gjakun nga këmbët në zemrën tuaj. 

Nëse nuk kërkoni ndihmë nga një specialist ose nuk po përdorni një produkt për trajtimin e variçeve, si xheli Alivio, i cili mund të ofrojë trajtim për venat me variçe, pamja e këmbëve tuaja dhe simptomat që po përjetoni mund të përkeqësohen me kalimin e kohës dhe të çojnë në sëmundje të venave të tilla si: 

Insuficienca kronike venoze – CVI karakterizohet nga valvula të thyera në këmbë që nuk mbajnë një vulë. Si rezultat, presioni i gjakut rritet dhe çon në grumbullim të gjakut, ënjtje dhe ndryshime të lëkurës. 

Ulçera në këmbë dhe këmbëUlçera vijnë në të gjitha format, madhësitë dhe ashpërsia dhe janë pasojë e dëmtimit të rëndë të venave. Ato shfaqen në këmbë, këmbë, gishta, thembra dhe kyçe dhe kërkojnë një kohë të konsiderueshme për t’u shëruar. 

Flebiti dhe tromboflebiti — Flebiti është inflamacion i një vene. Tromboflebiti është inflamacion që shkakton formimin e një mpiksje gjaku dhe bllokimin e një ose më shumë venë, zakonisht në këmbët tuaja. 

Tromboza e venave të thella (DVT) – Këto mpiksje gjaku kërcënuese për jetën formohen në venat e thella dhe të mëdha të legenit, këmbëve, kofshëve ose krahëve dhe reduktojnë ose bllokojnë rrjedhën e gjakut në venë. 

6 punë të zakonshme që mund të bëjnë një numër në venat tuaja 

Megjithëse nuk është një listë shteruese, më poshtë janë profesionet që mund të rrisin shanset për të zhvilluar simptoma të venave me variçe: 

1. Punonjësit e shërbimit ushqimor 

Punonjësit e shërbimit të ushqimit janë në këmbë për orë të tëra, duke lëvizur me shpejtësi midis përshëndetjes së klientëve në çdo tavolinë, dërgimit të porosive, punës në stacionet e përgatitjes së ushqimit ose pastrimit të enëve. Kjo ushtron presion të vazhdueshëm në venat e këmbëve, duke çuar në venat me variçe dhe komplikime të tjera. Shumë punë i përkasin kësaj kategorie, duke përfshirë kamerierë,  kuzhinierë, shoqërues banak, asistent kuzhine, banakier dhe më shumë. 

2. Punonjësit e zyrës 

Shumë njerëz nuk mendojnë që venat me variçe të bëhen problem për punonjësit e zyrës. Në fund të fundit, këto punë tradicionalisht nuk kërkojnë që dikush të jetë në këmbë për periudha të gjata. Por siç u përmend më parë, qëndrimi në këmbë ose ulur për një kohë të gjatë krijon probleme të qarkullimit dhe çon në venat me variçe.  Punonjësit e zyrës përfshijnë gazetarë, shkrimtarë, staf klerik, përfaqësues të shërbimit të klientit ose qendrave të thirrjeve, programues kompjuterash, CPA, menaxherë zyrash, etj. 

3.Shitesit 

Ashtu si profesionet e tjera që kërkojnë që punëtorët të qëndrojnë në këmbë gjatë gjithë ditës, shitesit  janë një grup me rrezik të lartë dhe duhet të bëjnë gjithçka që munden për të bërë pushime, për të ngritur këmbët e tyre.  Stilistët e flokëve, dhe stafi i hotelit gjithashtu bien në kategorinë e shitesve. 

4. Punonjësit e kujdesit shëndetësor 

Një studim përcaktoi se punonjësit e kujdesit shëndetësor në Shtetet e Bashkuara kanë disa nga mundesite më të larta të pamjaftueshmërisë venoze kronike në vend. Këtu përfshihen mjekët që kryejnë operacione të gjata, infermierët që punojnë deri në 12 orë, farmacistët dhe mjekët që drejtojnë praktikën e tyre, të cilët takohen vazhdimisht me pacientë, në mënyrë të pashmangshme hasin në probleme me punën e tyre që kontribuojnë në variçe.  

5. Stjuardesa 

Për shkak të punës së tyre, stjuardesat duhet të ecin nga njëri skaj i një kabine në tjetrin për t’i shërbyer pasagjerëve. Dhe edhe kur ata nuk u shërbejnë pasagjerëve, ata mund të kufizohen në vendet e tyre për periudha të gjata. Siç u përmend më parë, qarkullimi i gjakut bëhet një problem i madh, veçanërisht duke pasur parasysh se kabina e shumicës së avionëve standardë është e ngushtë dhe nuk lejon shumë hapësirë për këmbët. 

6. Mësuesit dhe edukatorët e tjerë 

Mësuesit kalojnë shumë kohë në këmbë ndërsa edukojnë fëmijët tanë. Dhe kur nuk janë, ata janë ulur në një tavolinë duke vlerësuar letrat dhe duke përfunduar detyra të tjera. Anasjelltas, punonjësit e administratës, të cilët janë gjithashtu edukatorë, si mbikëqyrësit, drejtorët dhe stafi i zyrës së përparme, janë ulur vazhdimisht. 

Ka shumë shembuj të tjerë të punëve që kërkojnë që njerëzit të ulen ose të qëndrojnë në këmbë për periudha të gjata kohore, duke përfshirë punëtorët e ndërtimit, oficerët e policisë , punëtorët e fabrikës, etj. Nëse i përkisni ndonjë prej këtyre kategorive dhe e doni karrierën tuaj, është e rëndësishme të njihni shenjat paralajmëruese, të ndërmerrni hapa për të përmirësuar situatën tuaj dhe, kur është e mundur, të vizitoni një specialist vaskular dhe nëse tashmë keni dhimbje të venave, ne ju këshillojmë të përdorni xhelin Alivio.