Infeksionet mykotike shtohen gjatë verës për shkak të kushteve të motit të nxehtë dhe të lagësht dhe djersitjes së tepërt.  Vera nuk përkeqëson vetëm problemet gastrointestinale, por edhe infeksionet mykotike. Rritja e temperaturës së bashku me kushtet e lagështa çojnë në një rritje të numrit të pacientëve me infeksione mykotike. Ndërsa temperaturat pritet të rriten më tej, infeksionet mykotike do të fillojnë të rriten gjithashtu. 

Infeksionet mykotike rriten gjatë verës pasi një mjedis i nxehtë inkurajon rritjen e kërpudhave. Mungesa e higjienës personale shton më tej problemet, duke rritur numrin e infeksioneve mykotike çdo vit. 

Prandaj, ata po i këshillojnë njerëzit që të kenë kujdes maksimal, të ndjekin higjienën e mirë personale, të veshin rroba të lirshme pambuku dhe të kërkojnë trajtim të menjëhershëm nëse zhvillojnë infeksione mykotike. 

Infeksionet mykotike të zakonshme në verë dhe shkaqet e tyre 

Infeksionet kërpudhore të lëkurës mund të shihen kudo në trupin tuaj. Sipas mjekëve, infeksionet kërpudhore si kërpudhat, kërpudhat e thonjve të këmbëve, infeksionet e majave dhe skuqjet në zonën gjenitale janë një çështje shqetësuese në rritje. 

Infeksionet dermatofite janë dukuri të zakonshme. Këto infeksione kërpudhore ngjitëse ndodhin në këmbë (tinea pedis, ose këmba e atletit), ose kudo tjetër në trup ku djersa mund të grumbullohet lehtësisht, si nën sqetull ose gjoks (tinea corporis). Infeksionet dermatofite vërehen edhe në thonjtë e duarve dhe këmbëve. Këto infeksione çojnë në kruajtje të tepruar, skuqje dhe ënjtje në zonat e prekura, për ti trajtuar ato përdorni produkte anti- myk si kremi origolabs. 

Rritja e infeksioneve mykotike gjatë verës është për shkak të kushteve të motit të nxehtë dhe të lagësht dhe djersitjes së tepërt. Një mjedis i nxehtë do të inkurajojë rritjen e kërpudhave, dhe për këtë arsye tharja e lëkurës dhe skuqjet e nxehtësisë me gjemba shfaqen më shumë. 

Një tjetër infeksion kërpudhor i zakonshëm është Tinea versicolor që shkakton njolla më të lehta ose më të errëta të lëkurës. Shkaktohet nga një kërpudhat në lëkurë që rritet jashtë kontrollit, tha Dr Pradeep Alate, pediatër, Apollo Spectra, Pune. Infeksioni vaginal i majave ndodh për shkak të kërpudhave Candida albicans që shkakton inflamacion dhe acarim rreth vaginës. Përdorimi i tepërt i steroideve ishte arsyeja kryesore e rritjes së numrit të pacientëve me mukormikotikë në periudhën e koronës, shtoi Dr.Alate. 

Për më tepër, mjekët po shohin më shumë raste të thatësisë së lëkurës dhe skuqjeve të nxehtësisë me gjemba. Ndërsa infeksionet kërpudhore mund të ndodhin gjatë gjithë vitit, ne mund të jemi veçanërisht të ndjeshëm ndaj disa, të tilla dhe tinea, gjatë verës. Kërpudhat lulëzojnë në kushte të ngrohta dhe të lagështa, duke i bërë zonat e trupit që djersiten në verë, habitate të përsosura. Aktivitetet që janë të zakonshme gjatë verës, si përdorimi i dusheve publike në pishina dhe plazhe, mund të ndihmojnë gjithashtu përhapjen e kërpudhave. Vera është koha kryesore për problemet kërpudhore, të cilat shkaktohen nga kërpudhat që shpesh gjenden natyrshëm në ajër, tokë dhe ujë; në bimë dhe lëkurë; madje edhe brenda trupit tuaj. 

Trajtimi i infeksioneve mykotike 

Dr Tushar Parikh, Kryeneonatolog dhe Pediatër, Motherhood Hospital, Pune, rekomandoi përdorimin e ilaçeve, kremrave ose locioneve të sugjeruara nga mjeku për trajtimin e infeksioneve mykotike, një opsion për ju mund të jetë kremi anti- myk origolabs. Megjithatë, ai i paralajmëroi njerëzit kundër përdorimit të kremrave që përmbajnë steroide, kremi Origolabs nuk përmban steroide, ai është një krem 100% natyral  me përbërës bimor.