Kafeina është  dhe një stimulues natyral që gjendet zakonisht në kafe, çaj dhe pije joalkoolike. Ndërsa kafeina dihet se përshpejton mesazhet që udhëtojnë midis trupit dhe trurit, ajo gjithashtu ka funksione të tjera. 

Kur shtohet në produktet e kujdesit aktual të lëkurës, kafeina ka aftësinë të zvogëlojë pamjen e celulitit. Ne produktin Althea’s Body qe perdoret per celulitin, kafeina eshte nje perberes. 

Kafeina është zbuluar se zgjeron enët e gjakut të cilat mund të shtrëngojnë dhe tonifikojnë përkohësisht indet. Stimuluesi gjithashtu rrit qarkullimin dhe zvogëlon mbajtjen e ujit, gjë që mund të ndihmojë në zbutjen e celulitit me gunga në trup. 

Çfarë është celuliti dhe çfarë e shkakton atë? 

 

Celuliti është një gjendje shumë e zakonshme në të cilën lëkura merr një pamje me gropë ose gunga për shkak të depozitave të yndyrës që grumbullohen nën lëkurë. Ndërsa celuliti shihet kryesisht në kofshë, ijë dhe bark, ai mund të shfaqet edhe në zona të tjera. 

Celuliti shfaqet kur depozitat e yndyrës shtyjnë përmes indit lidhës dhe kundër lëkurës, duke krijuar një strukturë të ngjashme me lëkurën e portokallit. Një mënyrë jetese aktive dhe një dietë me pak yndyrë mund të ndihmojnë në zvogëlimin e pamjes së celulitit, por nuk mund të shpëtojnë gjithmonë, plotësisht prej tij. 

Celuliti mund të kategorizohet në tre lloje kryesore: 

Klasa 1 – Kjo është forma më e lehtë e celulitit që karakterizohet nga pamja e saj e lëkurës së portokallit dhe një rënie e lehtë e lëkurës. Celuliti i shkallës 1 ka nga një deri në katër depresione sipërfaqësore. 

Klasa 2 – Me këtë shkallë, efekti i celulitit është i moderuar duke krijuar një pamje “gjizë”. Celuliti i shkallës 2 ka midis pesë dhe nëntë depresione me një thellësi mesatare. 

Klasa 3Celuliti i shkallës 3 është më i rëndë. Kjo kategori celuliti ka një pamje “dyshek” dhe lëkura është shumë e mbështjellë. Ekzistojnë gjithashtu 10 ose më shumë depresione të thella në lëkurë. 

Ndërsa shkaqet e sakta të celulitit janë ende të panjohura, gjendja besohet të shkaktohet nga një ndërveprim midis shtresës së indit lidhës dhe shtresës së yndyrës që shtrihet poshtë saj. 

Qelizat dhjamore dhe indet lidhëse janë të rregulluara vertikalisht tek gratë. Kur këto qeliza yndyrore dalin jashtë, kjo jep pamjen e celulitit. Struktura e indeve të kryqëzuara është e pranishme te meshkujt, kjo është arsyeja pse meshkujt kanë shumë më pak gjasa të zhvillojnë celulit. 

Faktorë të tjerë mund të kontribuojnë gjithashtu në celulitin, siç është mungesa e disa hormoneve si estrogjeni. Qarkullimi i dobët rezulton në më pak oksigjen, i cili gjithashtu mund të rrisë rrezikun e zhvillimit të celulitit. Faktorët gjenetikë, dieta e varfër, ushtrimet jo të mjaftueshme dhe veshja e rrobave shumë të ngushta kufizon rrjedhën e gjakut që mund të kontribuojë në celulitin. 

Si ndihmon kafeina në trajtimin e celulitit? 

Sot, ekzistojnë një sërë opsionesh trajtimi për burrat dhe gratë që dëshirojnë të reduktojnë ose eliminojnë shfaqjen e celulitit. Kafeina është bërë një përbërës trajtimi i përshtatshëm për dehidratimin e qelizave dhe për ta bërë celulitin më pak të dukshëm. 

Për të trajtuar në mënyrë efektive celulitin, është e rëndësishme të përdorni një produkt cilësor aktual që përmban kafeinë. Përveç kësaj, sigurohuni që të jeni në përputhje me përdorimin tuaj dhe të ndiqni udhëzimet e kujdesshme Althea’s Body permban kafeine ne permbjatjen e saj dhe trajton celulitin e tonifikon muskujt dhe eshte nje produkt qe mund te perdoret nese vuani nga celuliti.