Programet televizive kane nje efekt te madh ne shoqerine e sotme. Ato argetojne, largojne stresin tek njerezit ne disa raste, por ka dhe raste kur ato ndikojne negativisht tek njerezit dhe sidomos tek personat qe vuajne nga renia e flokeve. 

Big Brother eshte nje format i njohur televiziv ku njerez te zgjedhur jane duke jetuar së bashku ne një shtëpi të mbyllur dhe janë nen vezhgimin e kamerave gjatë gjithë kohës. 

Por ne disa  raste, programe te tilla si Big Brother mund te kene ndikime negative ne psikologjine e teleshikuesve dhe te  lojtareve. Megjithatë, duhet theksuar se ndikimi i programeve si Big Brother varet nga individi dhe mënyra se si ata i interpretojnë ato. Nuk ka nje lidhje te forte mes Big Brother dhe renies se flokeve por, ai ka nje ndikim ne shendetin e flokeve tuaj. Ia disa nga ndikimet e tij: 

Shkatojne stres 

Programet si Big Brother që janë të ndërtuara për të qenë të jashtëzakonshme dhe të paparashikueshme mund të shkaktojnë një nivel të lartë stresi për pjesëmarrësit dhe teleshikuesit, dhe ky stres i vazhdueshëm mund të ndikojë negativisht në rritjen e flokëve duke cuar ne renie flokesh. 

Ankthi dhe kurioziteti 

Ankthi dhe kurioziteti janë edhe dy efekte të mundshme që mund të shkaktohen nga programe si Big Brother, si për pjesëmarrësit ashtu edhe për teleshikuuesit. Kjo mund të ndikojë negativisht në rritjen e flokëve dhe në shëndetin e trupit të tyre, kurioziteti per te ditur cfare do te ndodhe me pas, dhe ankthi qe mund te perjetohet nga situata aty mund te shkaktoje renie flokesh pasi ankthi eshte nje shkaktar I renies se flokeve. 

Mungesa e gjumit

Vlen te theksohet se Big Brother dhe programet e tjera zakonisht kane nje fashe orari qe vazhdon deri ne ore te vona te nates dhe kjo ndikon negativisht tek personat qe e ndjekin ate, pasi mungesa e gjumit shkakton renie flokesh dhe stres, stresi njihet si nje nga faktoret kryesore per renien e flokeve. 

Mungesa e aktivitetit fizik

Njerezit jane te ngulur pas ekranit te tv apo te celularit duke ndjekur me kersheri te madhe ngjarjet qe zhvillohen brenda shtepise se Big Brother, duke mos kryer keshtu nje aktivietet fizik, qe si pasoje sjell nje stil jetese te pashendetshem dhe ky stil jetes perkeqeson dhe shendetin e flokeve tuaj duke shkaktuar renie flokesh. 

Përsëri, është e rëndësishme të theksohet se efektet e programeve si Big Brother mund te variojnë nga individi në individ dhe nuk mund të jenë të sakta dhe të sigurta dhe ato varen edhe nga faktorë të tjerë si trupi i çdo individi dhe mënyra e jetesës së tyre. Ne te  vertete nuk ka asnje studim apo kerkim qe verteton apo fakton qe programe te tilla si Big Brother jane shkatare te renies se flokeve, por nuk mund te leme pa permendur qe efektet e tij mund te ndikojne ne shendetin e flokeve tuaj, edhe pse jo ndoshta ne nje menyre jo te  drejteperdrejte. 

Nëse jeni duke përjetuar rënie të flokëve( mbase prej ndonje prej faktoreve te permendur me lart) ose jeni të shqetësuar për shëndetin e flokëve tuaj, është mirë që të konsultoheni me një mjek  për diagnozën dhe trajtimin e duhur dhe ndoshta duhet te beni nje shqyrtim te stilit te jeteses suaj.  Përveç kësaj, produkte si serumi i rënies së flokëve të Dr. Jacob mund të jenë një mënyrë e përshtatshme për të mbështetur rritjen e shëndetshme të flokëve, pasi jane 100% me perbers natyral.