Humbja e flokeve është një shqetësim për disa njerëz. Në varësi të shkakut të rënies së flokëve, disa praktika dhe trajtime mund të ndihmojnë në forcimin ose rritjen e flokëve( Dr. Jacob eshte nje serum qe ndihmon ne rritjen e flokeve.) 
 
Ky artikull përmban disa këshilla për parandalimin e rënies së flokëve dhe mënyrat për të ri-rritur flokët. Ndryshimi i dietës mund të ndikojë në rritjen e flokëve dhe shëndetin e flokëve. Ndryshimet në dietë mund të përfshijnë:  

Ngrënia e proteinave shtesë 
Një studim zbuloi se disa pjesëmarrës që përjetonin rënie të flokëve kishin konsum të ulët të proteinave dhe aminoacideve. Studiuesit duhet të kryejnë studime shtesë për të shqyrtuar nëse mangësitë ushqyese lidhen me humbjen e flokëve.  

Duke ndjekur një dietë mesdhetare 

Një studim i vitit 2021Arkivat e Kërkimeve Dermatologjike zbuloi një lidhje midis bimëve dhe perimeve në dietën mesdhetare dhe një rrezik të zvogëluar të alopecisë androgjenetike, ose tullacisë së modelit, te meshkujt. 
 
Shmangia e dietave të rënda

Dietat me shumë pak kalori mund të privojnë trupin nga lëndët ushqyese thelbësore, duke përfshirë ato të nevojshme për flokë të shëndetshëm, si proteinat, acidet yndyrore dhe zinku. Dietat e rënda zakonisht nuk rezultojnë në humbje të përhershme në peshë. 
 
Sipas një përmbledhjeje të literaturës,  rënia e flokëve mund të ndodhë tek njerëzit që humbin masën e qelizave trupore si rezultat i humbjes së peshës nga një dietë me kalori të ulët. Kjo mund të rezultojë në humbje të përkohshme të flokëve. 

Marrja e suplementeve multivitamine 
Studimet që datojnë disa vite më parë sugjerojnë se vitaminat ndihmojnë në parandalimin e rënies së flokëve. 
 
Një përmbledhje në Dermatology and Therapy ekzaminoi rolin e vitaminave dhe mineraleve të ndryshme në parandalimin e rënies së flokëve. Roli i vitaminave dhe mineraleve në rënien e flokëve mbetet i paqartë. 
 
Megjithatë, mungesa e vitaminave mund të jetë një faktor rreziku për rënien e flokëve. Disa vitamina dhe minerale që mund të ndihmojnë përfshijnë: 
 
selenium 
vitaminë B 
zinku 
vitaminë D 
hekuri 
vitaminë A 
vitaminë C 
vitaminë E 

 
Kushdo që mendon të marrë një shtesë multivitamine duhet të flasë fillimisht me një mjek. Produktet më të mira përmbajnë të gjitha ose shumicën e sasive të rekomanduara ditore të çdo vitamine dhe minerali në një dozë të vetme. Kushdo që mendon të marrë një shtesë multivitamine duhet të flasë fillimisht me një mjek. Produktet më të mira përmbajnë të gjitha ose shumicën e sasive të rekomanduara ditore të çdo vitamine dhe minerali në një dozë të vetme. ( Dr. Jacob eshte nje serum qe ndihmon ne rigjenerimin e flokeve) .
 
Sidoqoftë, Burimi i Besuar i Administratës së Ushqimit dhe Barnave (FDA) nuk i rregullon suplementet dietike në të njëjtën mënyrë siç bëjnë medikamentet. Kompanitë e palëve të treta, të tilla si NSF, USP, ConsumerLab, ose Grupi i Kontrollit të Substancave të Ndaluara (BSCG), mund të analizojnë suplementet për cilësinë dhe të ofrojnë një Certifikatë Analize (COA). Megjithatë, suplementet nuk kërkojnë që verifikimi i palëve të treta t’i shiten publikut. Një person mund të dëshirojë të zgjedhë suplemente dietike që janë verifikuar nga një kompani e palës së tretë. 

Përdorimi i vajit të kokosit për flokët e dëmtua

Një studim  zbuloi se vaji i kokosit mund të ndihmojë në parandalimin e rënies së flokëve për shkak të dëmtimit të dritës ultravjollcë ose zakoneve të kujdesit( Dr. Jacob eshte nje serum qe permban vaj kokosi). Megjithatë, kërkime të mëtejshme janë të nevojshme për të konfirmuar këtë. Aplikimi i vajit të kokosit në lëkurën e kokës mund të forcojë flokët dhe të shmangë humbjen nga dëmtimi.