Mund të jetë ‘koha më e mrekullueshme e vitit’, por nuk është sekret që periudha e festave është në fakt periudha më stresuese edhe për shumë njerëz. 
 
British Medical Journal publikoi një studim suedez , i cili deklaroi se festat e Krishtlindjeve paraqesin një rrezik më të madh të sulmeve në zemër, me prag të Krishtlindjeve – 24 dhjetor dhe 31 dhjetor – datat më te mundshme kur mund të ndodhë një atak në zemër. 
 
Prej kohësh dihet se stresi kontribuon, apo edhe shkakton rrallimin e flokëve dhe rënien e flokëve – dhe kjo përfshin edhe  Krishtlindjet dhe festen e nderrimit te viteve. 
 
Hulumtimi i ri nga një firmë udhëheqëse e kërkimit të tregut, Mintel, ka identifikuar shtatë burimet kryesore të stresit të sezonit festiv  
Hulumtimiu krye midis 2000 përdoruesve të internetit të moshës 16 vjeç e lart. Ai zbuloi se mbi një e treta e të rriturve në Mbreterine e Bashkuar thonë se ndjehen të stresuar në Krishtlindje (36%) dhe kane me shume renie flokesh. 

Në mënyrë të veçantë, kishte shtatë fusha kryesore që i bënin njerëzit veçanërisht të shqetësuar: 
 
1 Kostoja e blerjes së dhuratave (46%) 
 
2 Zgjedhja e dhuratave të duhura për njerëzit (43%) 

 3 Mungesa e kohës për të bërë gjithçka (27%) 
 
4 Përgatitja e darkës së Krishtlindjes (20%) 
 
5 Dorëzimi i ushqimeve ose dhuratave të vonuara (17%) 
 
6 Duhet të kalojë kohë me anëtarë të caktuar të familjes (16%) 
 
7 Sjellja e keqe në një festë Krishtlindjesh (4%) 

Përgatituni për rënien e flokëve 

Njohja se çfarë duhet të keni kujdes mund t’ju ndihmojë të përgatiteni më mirë në lidhje me shmangien e situatave stresuese ose zhvillimin e zgjidhjeve efektive të menaxhimit të stresit. Këto mund të përfshijnë hapa të vegjël si ushtrimet e rregullta, ngrënia e një diete të ekuilibruar dhe sigurimi që të keni gjumë të mjaftueshëm – të gjitha fushat e jetës së përditshme njerëzit mund t’i neglizhojnë lehtësisht gjatë këtij sezoni feste. Bërja e kësaj mund të minimizojë shanset tuaja për të zhvilluar humbje të flokëve të lidhura me stresin si rezultat. Ne kete periudhe ekspertet rekomandojne qe te perdoren sa me shume produkte kunder renies se flokeve ( si serumi Dr. Jacob).

Për ata, nivelet e stresit të të cilëve vuajnë ndjeshëm, humbja e flokëve e shkaktuar nga stresi sezonal gjatë periudhës së Krishtlindjes ka të ngjarë të bëhet e dukshme brenda tre muajve. Prandaj, derdhja e Krishtlindjeve duhet të bëhet në fillim të pranverës, rreth kohës së marsit. 
 
Telogen Effluvium quhet fenomeni qe paraqitet si flokë të holluar difuze që bien nga e gjithë skalpi dhe mund të prekë rreth 30 për qind të qimeve në kokën tuaj. Kjo mund të jetë tronditëse, por lajmi i mirë është se gjendja – Telogen Effluvium – shkakton rënie të përkohshme të flokëve. Ai paraqitet si flokë të holluar difuze që bien nga e gjithë skalpi dhe mund të prekë rreth 30 për qind të qimeve në kokën tuaj. Kjo mund të jetë tronditëse, por lajmi i mirë është se gjendja – Telogen Effluvium – shkakton rënie të përkohshme të flokëve. Megjithëse trajtimi është i mundur, ai në përgjithësi rifillon rritjen normale të flokëve në mënyrë natyrale deri në gjashtë muaj. 

Megjithatë, zhvillimi i kësaj çështjeje të përkohshme është një shqetësim i veçantë për burrat dhe gratë me humbje të përhershme gjenetike të flokëve. Ata me raste aktive të tullacisë së modelit mashkullor ose rënies së flokëve të modelit femëror mund të shohin se rënia e tyre përkeqësohet si rezultat, dhe ata me një predispozicion themelor, të fjetur ndaj këtyre shqetësimeve trashëgimore, mund të kenë fillimin e tyre të parakohshëm. Përsëri, ekzistojnë opsione të provuara klinikisht për trajtimin e humbjes së flokëve në secilin skenar gjithashtu edhe mjaft serume qe trajtojne renien e flokeve, ( nje produkt p.sh eshte Dr. Jacob) kështu që kushdo që shqetësohet për rrallimin e flokëve ose rënien e vazhdueshme të flokëve duhet të konsultohet me një specialist sa më shpejt që të jetë e mundur për një diagnozë dhe mund te perdor produkte te ndryshme per te luftuar renien e flokeve, ( Dr. Jacob eshte nje serum qe lufton renien e flokeve dhe rekomandohet edhe nga specialiste te fushes).