Studime të shumta kanë treguar përfitimet e mbajtjes së kafshëve shtëpiake. Nga relaksimi dhe lehtësimi i stresit nga përkëdheljet dhe loja me to, deri tek përfitimet shëndetësore nga shëtitja e qenit ose maces (nëse është i trajnuar me zinxhir ose në karrocë karrige), të kesh një kafshë shtëpiake është e mirë për ty – përveç nëse shkakton rënie të flokëve. 
 
Edhe pse nuk është një arsye kryesore për humbjen e flokëve tuaj, qeni ose macja juaj mund të shkaktojnë humbjen tuaj të flokëve. Lajmi i mirë është se llojet e humbjes së flokëve që mund të shkaktohen nga kafshët tuaja shtëpiake zakonisht janë të trajtueshme dhe të kthyeshme – veçanërisht nëse kapen shpejt. 

A mund të shkaktojnë qentë rënien e flokëve tek njerëzit? 
Po, njerëzit që zotërojnë qen mund të përfundojnë me humbjen e flokëve të tyre nëse kapin kushte të caktuara mjekësore nga kafshët e tyre shtëpiake. Është e pazakontë, por e vertete. Kjo per shkak se qente, jane kafshe qe mund te preken nga zgjebja. 
Zgjebeja është shumë infektive midis qenve. Qentë gjithashtu mund t’i infektojnë njerëzit me zgjebe, por  kjo është vetëkufizuese tek njerëzit. Ndryshe nga qentë, njerëzit nuk i humbasin të gjithë flokët e tyre siç mund të bëjnë qentë e infektuar me zgjebe.  

Tek njerëzit, rënia e flokëve është e kthyeshme, veçanërisht kur trajtohet shpejt – për sa kohë që ju nuk e gërvishtni kokën aq sa të dëmtoni gjëndrat e flokëve. 

A mund te shkaktojne macet renie flokesh te njerezit? 

Në përgjithësi, të qenit pranë maceve nuk do te beje qe t iu  bien flokët. Megjithatë, një infeksion i krimbit të ziles i transmetuar nga një mace mund të çojë në humbjen e flokëve. Gjithashtu, nëse keni alergji ndaj maceve dhe gërvishtni kokën aq sa të dëmtoni folikulat e flokëve… kjo mund të çojë në rënie të flokëve. Kjo është një rrethanë e pazakontë, por e mundshme gjithsesi produktet e ndryshme kunder renies se flokeve( njeri nga keto produkte eshte Dr.Jacob) e shmangin si fenomen.
 
Krimbi i ziles është një mënyrë e mundshme që një kafshë shtëpiake mund të shkaktojë humbje të flokëve tek njerëzit. Ky infeksion fungal mund të ndodhë tek qentë, macet dhe njerëzit – megjithëse macet priren të jenë asimptomatike. Macet ende mund ta transmetojnë krimbin e ziles edhe kur janë asimptomatike.  

Krimbi i ziles shkakton njolla të lëkurës me luspa me qime të thyera në nivelin e lëkurës ose pak mbi të. Flokët janë gjithashtu të prirur të jenë të brishtë në zonat e prekura dhe bien lehtësisht.  
Sikleti nga simptomat mund ta bëjë personin e prekur të dëshirojë të gërvishtet. Gërvishtja e tepërt mund të dëmtojë folikulat e flokëve, duke çuar në humbje të përhershme të flokëve. Nëse trajtohet në kohën e duhur, rënia e flokëve mund të rikthehet. 

Renia e flokut nuk eshte nje semundje e pasherueshme, por mund te coje deri ne humbje te perhershme te flokeve, gje qe askush prej nesh nuk do ta deshironte.