Nëse keni filluar të vini re që disa nga flokët tuaj bien, është e natyrshme të pyesni veten nëse është e përkohshme apo një tregues i rënies së flokëve në të ardhmen. Kjo natyrshëm të çon në pyetjen tjetër: kur zakonisht fillojnë te bien  floket? Përgjigja është: varet. 

Ndërsa shumica e meshkujve përjetojnë njëfarë humbjeje të trashësisë së flokëve ndërsa rriten, tullacia e modelit mashkullor (alopecia androgjenike) mund të fillojë në çdo moshë. Kur dhe sa do të humbni varet kryesisht nga gjenetika, megjithëse statistikat tregojnë se gjasat për rënien e flokëve rriten vetëm me moshën.

Rënia e flokëve tek adoleshentët 

Ndërsa mund të ndiheni sikur jeni shumë i ri për të filluar t’i bini flokët në adoleshencë, realiteti është se rënia e flokëve mund të fillojë që në moshën 15 ose 16 vjeç. Ndonëse është e pazakontë, humbja e flokëve në adoleshencë ka tendencë të shfaqet gradualisht, duke filluar me rrallimin e flokëve ose rënien e vijës së flokëve. 

Fillimi i humbjes së flokëve në këtë moshë mund të jetë veçanërisht i vështirë, pasi pak njerëz në këtë moshë po përjetojnë të njëjtën gjë. Nëse vëreni ose mendoni se po ju bien flokët në këtë moshë të hershme, duhet të konsultoheni me një mjek ose profesionist për arsyen dhe cilat opsione janë në dispozicion për ju. Me shumë mundësi, ka mënyra për të ruajtur flokët, veçanërisht nëse i filloni herët. 

Rënia e flokëve në të 20-at tuaja 

Shumica e të sëmurëve nga alopecia androgjenetike (ose tullaciteti i modelit mashkullor) fillojnë të vërejnë rënien e flokëve në mesin e tyre deri në fund të të njëzetat. Deri në moshën 20 vjeç, rreth 20% e meshkujve kanë të paktën një rënie të dukshme të flokëve. Meqenëse të 20-at tuaja janë shpesh një kohë për të gjetur veten dhe për të takuar njerëz të rinj, rënia e flokëve mund të ketë një ndikim të rëndësishëm në jetën tuaj shoqërore dhe besimin në përgjithësi.  

Dhe ndërsa disa burra ndihen rehat duke rruajtur kokën dhe duke u tullacur plotësisht, të tjerë e kanë më të vështirë të përshtaten me këtë realitet të ri. Nëse jeni të lidhur me këtë, tani është një kohë e mirë për të trajtuar rënien e flokëve dhe për të marrë masa. Sa më herët të bëni diçka për rënien e flokëve, aq më e madhe është mundësia për të ruajtur flokët tuaj, ne sugjerojmë që të përdorni serumin Dr. Jacob, një produkt I çertifikuar dermatologjikisht dhe që zgjon folikualt e flokëve tuaj dhe bën të mundur rritjen e tyre. 

Rënia e flokëve në të 30-at dhe më tej 

Në kohën kur të mbushni 30 vjeç, keni një shans 25% për të shfaqur pak tullaci. Deri në moshën 50 vjeç, 50% e meshkujve kanë të paktën një rënie të dukshme të flokëve. Në moshën 60-vjeçare, rreth dy të tretat janë ose tullac ose kanë një model tullac. Ndërsa humbja e flokëve është më e zakonshme ndërsa rriteni, nuk e bën domosdoshmërisht më të lehtë pranimin. Nuk është kurrë vonë për të trajtuar rënien e flokëve. Pavarësisht se në cilën fazë jeni, ka zgjidhje që mund t’ju ndihmojnë, Dr. Jacob mund të jetë zgjidhja juaj pasi ky produkt përmban, vaj argani, ekstraktin e dafinës, rozmarinës dhe vajin e kokosit, të gjithë këto ingredientë luftojnë rënien flokëve. 

Humbja e flokeve e trashëguar  

Ndërsa pjesa më e madhe e rënies së flokëve shkaktohet nga tullaci i modelit mashkullor (i cili është një gjendje e trashëguar), ka shkaqe të tjera jo të trashëguara për rënien e flokëve – megjithëse këto janë zakonisht të përkohshme (ndryshe nga tullacja e modelit mashkullor). 

Këto shkaqe të rënies së flokëve mund të ndodhin në çdo moshë dhe zakonisht do të vazhdojnë derisa të trajtohen faktorët e jashtëm. Nëse humbja e flokëve është shkaktuar nga ndonjë prej këtyre faktorëve, sigurohuni që të konsultoheni me mjekun tuaj, ose mund të filloni të përdorni Dr. Jacob është I çertifikuar dermatologjikisht dhe rekomandohohet nga mjekë të ndryshëm që të përdoret. 

Cikli jetësor i një gjëndër floku 

Mesatarisht, skalpi i kokës përmban rreth 100,000 qime dhe ju humbni rreth njëqind qime çdo ditë. Shumë njerëz humbasin deri në 50% të flokëve të tyre para se të fillojnë të vërejnë rrallimin. 

Çdo qime individuale mbijeton për një mesatare prej katër vjetësh, gjatë së cilës kohë rritet rreth gjysmë inç çdo muaj. Zakonisht rreth vitit të pestë, qimet individuale bien dhe zëvendësohen brenda gjashtë muajve nga një i ri. Kur flokët nuk kthehen në fazën e rritjes, atëherë ndodh humbja e flokëve. Kjo është faza normale e rritjes së flokëve tuaj dhe kushtet teknike për fazat e rritjes së flokëve janë: 

Anagen (faza e rritjes) 

Catagen (faza kalimtare) 

Telogjeni (faza e pushimit) 

Përmbledhje 

Nëse humbja e flokëve rezulton të jetë e trashëguar (si pjesa më e madhe e humbjes së flokëve të meshkujve), ju keni një sërë opsionesh të ndryshme në varësi të nivelit tuaj të rënies së flokëve dhe modelit tuaj specifik të tullacit. Nëse jeni gati të bëni diçka për humbjen e flokëve, filloni duke mësuar rreth opsioneve të ndryshme të trajtimit që janë në dispozicion. Një mënyrë trajtimi që ne e përmendëm tashmë është Dr. Jacob, ky produkt vjen dhe me garanci, nëse pas 150 ditëve nuk iu rriten flokët, iu kthehen paratë.