Vaji i arganit është  konsideruar nga gratë e Marokut, Afrikës së Veriut dhe Mesdheut, si një tonik për bukurinë dhe rritjen e flokëve. Flokët të shëndetshme dhe të plota janë një gur themeli i bukurisë dhe mirëqenies në mbarë botën.  

Çfarë është vaji i Arganit që kontribuon si  një tonik për rritjen dhe rigjallërimin e flokëve? 
 
Vaji i arganit nxirret nga pema e arganit maroken. Vaji i arganit i quajtur gjerësisht ‘ari i lëngshëm’. Është i pasuruar me vitamina, acide yndyrore dhe minerale. Këto lëndë ushqyese ndihmojnë në ushqimin e flokëve tuaj dhe nxisin rritjen e flokëve. Vaji i pastër i Arganit mund të zvogëlojë dëmtimin e flokëve, të përmirësojë shëndetin e përgjithshëm të flokëve dhe të kokës dhe të stimulojë rritjen e flokëve. Kjo kontribuon për flokë më të plotë, më të lëmuar, më të trashë dhe më të shëndetshëm nga skalpi deri te majat dhe ne gjithe koken.

Marokenët kanë përdorur fuqinë e vajit të arganit për shekuj me radhë për të mbajtur një skalp dhe flokë të shëndetshëm. Është  efektiv kundër zbokthit dhe lëkurës së kokës. Shumëllojshmëria e madhe e përbërësve natyralë ndihmon si lëkurën e kokës ashtu edhe boshtin e flokëve të ruajnë lagështinë, gjë që nga ana tjetër përfiton gjëndrat e flokëve dhe nxit rritjen e shëndetshme të flokëve. 

Si ARGANI mund të ndihmoje ne rritjen e flokëve: 
 
 Acidet yndyrore brenda vajit të arganit: acid linoleik dhe oleik qe janë shumë hidratues. Duket se ato mund të ndihmojnë në mbajtjen e flokëve të hidratuar dhe të mbrojnë kundër dëmtimit të shkaktuara   
 
Vitamina E dhe Antioksidantë: Bollëku i këtij antioksidanti brenda vajit ndihmon në parandalimin e tharjes së kokës dhe flokëve, dhe luan një rol në parandalimin e thyerjes. 
 
 Vetitë anti-inflamatore:  Nivelet e larta të antioksidantëve të vajit të arganit mund të ndihmojnë në parandalimin ose përmirësimin e kushteve të kokës që mund të shkaktojnë humbje të flokëve, të tilla si dermatiti seborrheik dhe psoriasis. 
 
 Mbron flokët nga dëmtimi i diellit: efekti antioksidant i vajit të arganit mund të mbrojë flokët nga rrezet e dëmshme të diellit duke parandaluar dëmtimin dhe tharjen e flokëve dhe boshtit. 

Mbron nga dëmtimi i stilimit: Stilimi i tepërt është një shkak i zakonshëm i rënies dhe dëmtimit të flokëve. Kjo përfshin përdorimin e tharëseve,  ngjyrave dhe produkteve të stilimit. Këto metoda të ashpra mund të dëmtojnë flokët dhe të shkaktojnë dëme dhe rënie të flokëve. Vajrat e pasur dhe antioksidantët në vajin e arganit mund të shtojnë një shtresë mbrojtëse dhe ushqyese për flokët e dëmtuar nga përpunimi dhe stilimi. Ndihmon në forcimin e flokëve që janë dobësuar nga trajtimet kimike. 
 
 Statusi legjendar i vajit te arganit dhe e produkteve qe e permbajne ate ne perberjen e tyre ( sic eshte serumi DR. JACOB) është për shkak të pasurisë së tij në përbërës superushqimi për flokët dhe kokën. Vajrat, antioksidantët dhe mineralet e pasura Omega në vajin e arganit janë një kombinim fitues që punojnë për të forcuar, rigjeneruar, hidratuar, rigjallëruar dhe mbrojtur skalpin dhe flokët. Kjo i lë flokët tuaj të plotë, të shëndetshëm, të butë dhe të menaxhueshëm. Rritja e flokëve është rezultat i të gjithë këtyre faktorëve që punojnë së bashku për të ndihmuar në parandalimin e rënies së flokëve dhe stimulimin e rritjes dhe mbushjes së flokëve.